BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Sel mağduru esnafa müjde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'den sel felaketinden nasibini alan esnafa güzel haber var

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, doğal afet nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan esnaf, sanatkarlar ile KOBİ'lere KOSGEB tarafından 100.000 TL "acil destek kredisi' verileceğini açıkladı.

Bakan Ergün, krediden faydalanmak isteyen işletmelerin 17.10.2011 tarihinde başvuruda bulunanabileceklerini bildirdi. Selden zarar gören esnaf ve KOBİ'lere 100 bin liraya kadar destek kredisi verilecek .

Kredi destek paketinin ayrıntılarını KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan,
"100 bin liralık bir kredi bu işletmelere verilecek. 6 ayı ödemesiz olmak üzere toplam 24 ayda ödenecek şekilde, sıfır faizli olması önemli." diyen Mustafa Kaplan, özellikle Simav'da yaşanan deprem sırasında çalışmaların başlatıldığını, ve bankalarla görüşmeler yapıldığını söyledi.

Son dönemde yaşanan sel ve doğal afetler benzeri birçok sıkıntıların yaşandığı ülkede, yaklaşık üç bin zarar gören işletme olduğunu vurgulayan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu 2011 yılının başından beri zarar gören işletmeleri kapsayacak. Asıl önemli olan bundan sonra da zarar görecek işletmeler de doğal afetler nedeniyle, sel olur, deprem olur, Allah göstermesin hiçbir şekilde istenmez ama ola ki böyle vaka sözkonusu olur, yangın olur, terör olur bu gibi işletmesi zarar gören, işletmesi fiziken de hasar görmüş işletmeler Kobi, esnaf ve sanatkarımız bu kredi programından yararlanabilecekler"