BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Sel felaketinde zararları devlet karşılayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'u vuran sel felaketiyle ilgili zararların karşılanacağını açıkladı. Arslan, bu konuda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'u vuran sel felaketiyle ilgili gerekli zarar ziyan tespitlerinin yapılacağını söyledi. Arslan, sel felaketinde vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Bakan Ahmet Arslan katıldığı bir televizyon programında yapımı devam eden dev projeler, İstanbul’da meydana gelen doğal afet ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine geçmiş olsun dilekleriyle başlayan Arslan, metrekareye yağan 60 kilogramlık yağışın, arazinin eğimli olduğu için 600 kilograma kadar ulaştığını kaydetti. Arslan şöyle konuştu:

"Herhangi bir insanımıza bir şey olmadı. Bazı evler su altında kaldı, araçlar hasar gördü. Gerekli zarar ziyan tespitleri yapılacak. Devlet olarak karşılayacağız. Bakanlık olarak Avrasya Tüneli’nde herhangi bir sıkıntı olmamasıyla birlikte giriş çıkışlarında trafik sıkışıklığı olur diye trafiği durdurduk. Ama sonrasında tekrar trafiği açtık. Tespitler yapılıp, zarar ziyan karşılanacaktır.”

Bakan Arslan müjdeyi verdi: Yasak kalkıyor