BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  GÜNCEL

Seküler güçler Kürtlere ne yaptı?

Abdülkadir Selvi, HDP'li Aysel Tuğluk'un göreve çağırdığı seküler güçlerin Kürtlere ne yaptığını yazdı.

Abone ol

AK Parti'yi tehlike olarak gören HDP'li milletvekili Aysel Tuğluk'un "süreç konusunda devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır" sözleri tepki çekti.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Tuğluk'un çağrıda bulunduğu seküler güçlerin Kürtlere neler yaptığını sıraladı:

DERSİM

"Aysel Tuğluk, Trabzon'daki Atatürk Köşkü'nü gördü mü bilmem. Ama orada Atatürk'ün kendi eliyle çizdiği 'Dersime Harekat Planı'nın orijinalinin sergilendiğinden haberi vardır.

'Dersim'in kayıp kızları' belgeselini izlediniz mi Aysel Hanım? İşte sizin göklere çıkardığınız Uluslaşma, önce yetim bırakılıp sonra evlatlık verilen Dersimli çocukların üzerinden gerçekleştirildi.

Bilmem İhsan Sabri Çağlayangil'i hatırladınız mı? Hani Dersim katliamıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun röportaj yaptığı İhsan Sabri Çağlayangil. Ne demişti?' Ordu zehirli gaz kullandı. Mağaraların kapısının içerisinden bunları fare gibi zehirledi'

21.12.2011 tarihli Radikal'de, Dersim'de zehirli gaz kullanıldığı haberine yer verilmişti. Hem de 29 Ocak 1947 tarihli İngiltere Büyükelçiliği'nin yazışmalarına dayanılarak.

Aysel Tuğluk, sizin sekülerler, uluslaşma bilincini Kürtlere zehirli gazı layık görerek yapmışlardı.

O uluslaşma bilinci, 'Zilan Deresi'ndekiler tamamen imha edildi' raporlarıyla sağlandı. Günlerce kan aktı Zilan deresi Aysel Tuğluk, kan...

İSMET PAŞA'NIN DOĞU RAPORU

Göreve çağırdığınız seküler güçlerin işbaşında olduğu Tek Parti devrinde, Kürtler, tehdit olarak görülüyor, Türkleştirilmeleri için projeler yürütülüyordu. İsmet Paşa'nın Doğu Raporunu okuduğunuzda ne dediğimi anlarsınız.

27 MAYIS DARBESİ SONRASI İŞKENCELER

Yine sizin göreve çağırdığınız darbeciler ne zaman işbaşına gelse ilk işleri Kürtleri cezalandırmak oldu. 27 Mayıs'ta darbe yaptıklarında Kürtleri toplamışlardı Sivas kampına.

Cemal Gürsel, Ankara'nın göbeğine, 'Kürdüm diyenin yüzüne tükürün' pankartını astırmıştı.

12 EYLÜL UYGULAMALARI

Sizin göreve çağırdığınız seküler güçler, 12 Eylül darbesini gerçekleştirdiklerinde Kürtlere nasıl baktıklarını Diyarbakır Cezaevi'ndeki uygulamalarıyla göstermişlerdi. Cezaevi Komutanı Esat Oktay Yıldıran'ın köpeği Co'nun karşısında esas duruşta istiklal marşı okutmak suretiyle. Ne yaptıklarını Gültan Kışanak'a, Ahmet Türk'e sor. Ya da kendini yakan Kemal Pir'in bedeninden öğren.

90'LARDA SEKÜLER GÜÇLER GÖREV BAŞINDAYDI

90'lı yıllarda da görevlerinin başındaydı sizin seküler güçler.

OHAL rejimiyle, faili meçhul cinayetlerle, bir binenin bir daha gelmediği Beyaz Toros'la yönettiler bölgeyi.

Bırakın Kürtçe konuşmayı, Kürt demenin bile yasak olduğu yıllardı. Sizin seküler komutanların Yeşilyurt'ta Kürtlere ne yedirdiğini hatırlıyor musunuz?"