BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Sektörde fırtına gibi eseriz

Yabancıların Türkiye'de konut almasını kolaylaştıracak yasal düzenleme inşaat sektörünün gündeminde.

Abone ol

Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, yabancıların konut alımı yasalaşırsa sektörde fırtına gibi eseceklerini söyledi.

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum 'Gayrimenkul sektörü ile ilgili olarak özellikle son bir yılda hem hükümetimiz tarafından ve hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılan düzenlemeler konuta olan talebi arttırmıştır, durgun geçen yaz döneminin ardından satışlarda hızlı bir yükseliş trendine girmiş bulunmaktayız' dedi. 

Bakan Bayraktar'ın üzerinde çalıştığı yabancıların Türkiye'de konut almasını kolaylaştıracak yasa ile sektörde fırtına gibi eseceklerini kaydeden Kurum, 'Geçen hafta itibariyle Emlak Konut Gelir Paylaşımı yöntemi ile ihale ettiği iki yeni projenin satışına başladı. Bu iki projede bir hafta da yaklaşık 2 bin konutun satışı gerçekleşti. İki projenin bir haftalık satış tutarı bir milyar TL'ye yaklaştı. Bu satışlar kriz söylemi içinde olanlara yada piyasada arz fazlası var diyenlere verilecek en iyi cevaptır' dedi.

Kurum, Başakşehir-Kayabaşı, Başakşehir-Hoşdere, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'da Toplu Konut İdaresinden satın aldıkları arsalar üzerinde yeni projelerle İstanbul'un konut stoğuna katkı yapmaya devam edeceklerini vurguladı.