BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  DÜNYA

Seks köleleri IŞİD'in başına bela oldu

IŞİD militanlarının HIV virüsü taşıyan bazı hayat kadınlarıyla ilişkiye girmeleri örgütte panik yarattı.

Abone ol
İngiliz basınında IŞİD'e dair bir iddia yer aldı. İddiaya göre 16 IŞİD militanı Faslı seks köleleriyle birlikte olduktan sonra AIDS virüsü kaptı. Örgüt de bu militanlara intihar eylemcisi olun talimatını verdi..
 
İddia ingiliz daily mail gazetesinde yer aldı. Haberin kaynağı AIDS virüsü kapan militanları tedavi etmeye çalışan doktor. Militanlar Suriye'de örgüt kontrolündeki el Mayadin kentinde IŞİD'e ait bir hastanede önce tedavi altına sonra da karantinaya alındı.
 
Haberde bir ayrıntı daha var. O da örgütün daha önce aids virüslü kanını kasten bir başka militana veren Endonezya kökenli bir savaşçıyı infaz ettiği. Habere göre, Faslı kadınlar IŞİD tarafından öldürülecekleri korkusuyla Türkiye'ye kaçtı.
 
Bir aktiviste göre örgüt içersinde bir panik havası oluştu. AIDS virüsü kapan bu militanlara örgüt intihar eylemcisi olun talimatını verdi. El Mayadin kentinde AIDS teşhis merkezi bile kuruldu. Habere göre AIDS virüsü örgüt içersinde yaygın.
 
Çok sayıda savaşçı ya uyuşturucu bağımlısı ya da pek çoğunun sicili kabarık. O nedenle de virüsün örgüt içinde çabuk yayıldığı iddia ediliyor.