BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.484,78
HABER /  GÜNCEL

Şeker Portakalı hayatını altüst etti

Şeker Portakalı romanını Başbakanlığa şikayet eden Kadir Zengin'in hayatı altüst oldu. Zengin: ''Oğlum okulda taciz ediliyor'' dedi.

Abone ol

Şikayetten sonra oğlunun okulda diğer öğrenci arkadaşları tarafından taciz edildiğini savunan baba, "Çocuğun arkadaşları 'baban öğretmenimizi şikayet etti' diyerek tacizde bulunmuş. Çocuğum da bundan oldukça rahatsız oldu. Okula gitsem mi gitmesem mi sendromu yaşıyor" dedi.

İstanbul’da bir okulda 7. sınıf öğrencisi çocuğuna Türkçe öğretmeni tarafından tavsiye edilen ve 100 temel eser arasında bulunan Şeker Portakalı isimli kitabı okuyan Kadir Zengin, argo kelimeleri görünce durumu hemen Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildirdi.Kitabın Türk örf ve adetlerine uygun olmadığını savunan ve "100 temel eser" arasından çıkartılmasını isteyen Kadir Zengin, “Benim çocuğum 7. sınıfta okuyor. Çocuğumun Türkçe öğretmeni kendisine 4 tane kitap tavsiye etmiş bunlardan üç tanesini okudum. Kitaplardan Şeker Portakalı isimli kitabı okumaya başlayınca bizim örf ve ananelerimize uygun olmayan bazı ifadeler tespit ettim. Ben bu ifadelerin altını çizdim bu ifadeler oldukça argo ve bizim kültürümüze uymayan ifadelerdi. Hatta romanın kahramanı 5 yaşındaki Zeze’nin okuduğu bir şiir var ki oldukça müstehcen bir şiirdi" dedi.

Kitap hakkında ve kitabı tavsiye eden öğretmen hakkında BİMER'e şikayette bulunduğunu söyleyen Zengin, "Ben kitaptaki ifadeleri okumaktan utanıyorum. Bu kitabı çocuklara nasıl tavsiye ederler. Bu kitap '100 temel eser' arasından çıkartılmalıdır. Kitabın satılması hakkında söyleyecek bir şeyimiz yok isteyen istediği kitabı basabilir satabilir ancak çocuklara bunun tavsiye edilmesi ve her kitaptan sınavda soru çıkacak denmesi çocuğun alt üst olması anlamına gelir. Buradaki argo kelimeler çocuğun bilinç altına işliyor daha sonra çocuğumuzdan bu kelimeleri kullanırken duyuyoruz. Benim şikayetim bu kitabın '100 temel eser' arasında olmaması yönündedir. Çocuğumun bu kitabı okumak zorunda bırakılması genç bir beyni argo kelimelerle ve müstehcen ifadelerle meşgul etmek demektir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUM OKULA GİTMEK İSTEMİYOR

Şikayet olayı sonrası çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Zengin, "Çocuğun arkadaşları 'baban öğretmenimizi şikayet etti' diyerek tacizde bulunmuş. Çocuğum da bundan oldukça rahatsız oldu. Okula gitsem mi gitmesem mi sendromu yaşıyor. Kendisini ikna ettim" şeklinde konuştu.
Okul yönetimi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.