BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

Şehzade Bayezid kimdir Kösem annesi mi işte hayatı!

Şehzade Bayezid kimdir? Kösem Sultan'ın üvey oğlu, Sultan 4. Murad'ın kardeşi Şehzade Bayezid neden öldü? Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Şehzade Bayezid'in hayatı ve ölümü haberimizde.

Abone ol

Şehzade Bayezid kimdir? Gülbahar Hatun ile Sultan I. Ahmed'in oğlu Şehzade Bayezid neden öldü? Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi 4. Murad dizisiyle hayatı merak edilen Şehzade Bayezid'in hayatı ve ölümü haberimizde.

ŞEHZADE BAYEZİD KİMDİR?

Muhteşem Yüzyıl Kösem... Babasının 1617 senesinde vefat etmesi ve amcası I. Mustafa'nın tahttan indirilmesi ile ağabeyi II. Osman tahta çıktı. Teyzesi Şahincan Hatun'un bütün itirazlarına rağmen Sultan IV. Murad ile çok iyi anlaşırdı ve beraber şehirde gezmelere çıkarlardı. Annesinin genç iken ölümü ve teyzesinin sürgüne gönderilmesinden sonra Kösem Sultan'ın eline düştü ve bunun isteği üzerine Sultan IV. Murat'ın emriyle 1635'te Revan Sefer'ine çıkarken ibrişim kemendiyle boğduruldu.

Doğan üvey kardeşi Şehzade Süleyman da boğduruldu. Kösem Sultan'dan doğan öz kardeşi Şehzade Kasım ise 1638'de Bağdat Seferi arefesinde boğduruldu. Sadece en küçük Şehzade olan İbrahim'in annesi Kösem Sultan sayesinde kurtuldu ve Osmanlı tahtına oturdu. Ünlü Fransız edebiyatçı ve şair Jean-Baptiste Racine, bu şehzadenin anısına 1672 yılında Bajezed adlı trajedisini yazdı.

Ağabeyi Sultan Murad'ı kahramanı olarak gören, onu çok seven bir kardeştir. Ancak validesinin oyunları onu hiç istemediği bir savaşın içine sürükleyecektir.