BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehitliğin durumu içler acısı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki şehitliğin bakımsızlık içindeki hali Köy Enstitüsü öğrencilerini harekete geçirdi.

Abone ol

Savaştepe'de uzun yıllar önce Köy Enstitüsü öğrencileri tarafından yapılan ve temelinde milli mücadele yıllarında Savaştepe'de vatan toprakları için canlarını feda eden şehitlerimizin kemiklerinin bulunduğu ve isimlerinin yazılı olduğu şehitliğin hali görenleri hem şaşırtıyor hem üzüyor.

İçler acısı bir halde olan şehitliğe sahip çıkmak bir yana şehitliğin üzerinde ısınmak için yakılan ateş ve kırılmış bira şişelerinin olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Bu kadar da olmaz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Savaştepe'deki duyarlı vatandaşlar, "Aziz şehitlerimize böyle mi sahip çıkıyoruz" diyerek üzüntülerini dile getirirken, bu konuda hassasiyet gösteren bir grup üniversite öğrencisinin çabası ise taktirle karşılandı. Balıkesir Üniversitesi Savaştepe Meslek Yüksek Okulu'ndaki bir grup öğrenci aralarında para toplayıp şehitliği yaptırmak için harekete geçti. Savaştepeliler, temelinde şehit kemiklerinin ve şehit isimlerinin bulunduğu şehitliğin biran önce düzenlenmesi ve şehitlere yakışır bir hale getirilmesi için yetkilileri göreve çağırdılar.