BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şehitlerin adı okullara verilecek

Onlar bu vatan uğruna öldüler. Adları okullarda yaşayacak. Çocuklar abilerini böyle tanıyacak...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hakkari'deki terörist saldırısı sonucunda şehit olan 12 askerin isimlerinin okullarda yaşatılacağını açıkladı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı; gazilere acil şifalar dileyen Çelik, ''Bunun son olmasını diliyorum. Birçok ocağa ateş düştü maalesef. Onların acısını yüreğimizde hissediyoruz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konuda neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini kaydeden Çelik, şunları kaydetti: ''12 vatan evladını şehit verdik. Bu şehitlerimizin aziz hatırasını ebedileştirmek için, bütün yavrularımızın, eğitim camiasının gönlünde yaşamaya devam etmesi için isimlerini okullarımıza vermeye karar verdik. Adıyaman'da 31 Ekim 2007'de, 153 adet okulun toplu açılışını, AB Türkiye Büyükelçisi Marc Pierrini ile birlikte yapacağız. Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında bu okulların finansmanının çoğunluğu AB tarafından temin edildi. Bu 153 okuldan 12'sine son saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimizin isimlerini vereceğiz. Adıyaman'da şehidimiz var, buradaki okula onun ismini vereceğiz, aynı şekilde Bursalı, Antalyalı, Karslı şehitlerimiz var. Bu illerde yapılmış okullara onların isimlerini vereceğiz. Diğer şehitlerimizin de isimlerini diğer vilayetlerdeki bitirdiğimiz okullara vereceğiz. Aynı ilde olması şart değil. Biz eğitim camiası olarak şehitlerimize vefa borcumuzu, vicdan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Onların aileleriyle de dayanışma içinde olduğumuzu gösteriyoruz. Bedenlerini bu kurşunlara siper eden güvenlik güçlerimize de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu anlamda bir vefa borcu olarak, bu isimleri okullara vereceğiz.''