BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehit yakınlarına ve gazilere övünç madalyası

Kırıkkale'de, 3 şehit yakınına "Devlet Övünç Madalyası" verildi. Törende bazı şehit ve gazi yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Abone ol

Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan törene Vali Yusuf Hakan Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Belediye Başkan yardımcısı Ali Danış, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, şehit yakınları ve gaziler ile gazi yakınları katıldı.

Kırıkkale Valisi Yusuf Hakan Güner, şehitliğin kelimelere sığmayacak kadar yüce ve en yüksek mertebe olduğunu belirterek, "Bizler için manevi anlamı son derece yüksek olan bu özel günde vatanı ve milleti için hiç çekinmeden canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor, gurur kaynağımız olan gazilerimize ve malullerimize de bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Vali Güner, "Şehitlerimizle, gazilerimizle ve tüm Kırıkkale halkımızla kurum kuruluşlarımızla el ele gönül gönüle makamların en yücesi olan şehitlik ve gazilik müessesesinin vurgusunu titiz bir şekilde devletimiz adına, halkımıza hissettirmeye ve bu gururlu onuru onlarla birlikte yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Güner'in konuşmasının ardından şehit Harun Ceylan'ın madalyası 4 yaşındaki kızı Gözde İlknur Ceylan'a, şehit Erkunt Babacan'ın madalyası annesi Fazilet Babacan'a ve şehit Vedat Kutluca'nın madalyası ise babası Abidin Kutluca'ya verildi.