BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL

Şehit sayısı gizleniyor mu? Mete Yarar merak edilen soruyu yanıtladı

Afrin harekâtıyla ilgili olarak “şehit sayısı gizleniyor” iddiasına yanıt veren güvenlik uzmanı Mete Yarar, “Bölgede daha fazla şehit verildiği ve bunun gizlendiği yalanı, terör örgütlerinin en büyük kara propaganda şekli” dedi.

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 4 gün ara verilen hava harekatının gece yarısı başlamasıyla operasyon, hız kazandı.

Afrin'deki terör hedefleri, gece yarısından itibaren havadan ve karadan ateş altına alınmaya başlandı. 

1062 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı'nca, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın son durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 21'inci güne girilen harekatta, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1062 olduğu belirtildi.

METE YARAR: EN BÜYÜK KARA PROPAGANDA
“Şehit ve yaralı sayısı gizleniyor mu?” sorusunu yorumlayan Mete Yarar şu ifadeleri kullandı:

“Kara propagandanın en kirli yönü bu şekilde yapılıyor. Bölgede daha fazla şehit verildiği ve gizlendiği yalanı, terör örgütlerinin en büyük kara propaganda şeklidir. Bunu daha önce Dağlıca’da, Fırat Kalkanı’nda ve onlarca operasyon bölgesinde de duymuştuk. Bir kez bile bu haberler doğru çıkmamasına rağmen hâlâ servis edilmeye devam ediliyor. Türkiye bir devlettir. Bütün olaylar kayıt altına alınıp ve ona göre işlem yapılıyor. TSK, savcılık, Emekli Sandığı onlarca kurum bu kayıtlar üzerinden işlem yapıyor. Bu kayıtlar da gizli değil. Bu söylenenleri yaymak örgütlerin kara propagandasının bir parçası olmaya yol açar.”

Afrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriAfrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriAfrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriAfrin şehitlerinin sayısı kaç oldu? İşte tüm şehitlerin isimleri ve hikayeleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN