BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  GÜNCEL

Şehit polisin Kürt annesi törende konuştu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, silahlı saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Yakup Meteiçin düzenlenen törende Kürt anne böyle konuştu

Abone ol

Şehit polis Yakup Mete'nin annesi şehit polisin annesi Sivi Mete, törene katılan polisleri göstererek, "Hepinize kurban olayım, sizin yerinize ben öleyim. Ne istiyorlar sizden?" diye ağıt yaktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ikamet eden ailesini ziyarete giderken PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Yakup Mete (20) için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende şehit polisin ailesinin Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı.

Mardin Emniyet Müdürlüğünde görevli olan ve hafta sonu tatilini geçirmek için gittiği Nusaybin'de babasının evinin önünde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen Mete'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde törenin gerçekleştirildiği İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, törende yaptığı konuşmada, Akarsu Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyarete giden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Yakup Mete'nin, ikametin avlusunda bulunduğu sırada terör örgütü PKK mensuplarınca silahlı saldırıya uğradığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü anımsattı.

polis-annesi-kurtçe-agit.jpg

Kuran-ı Kerim ve Yakup Mete'nin öz geçmişinin okunduğu törende, şehidin annesi Sivi Mete ve yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

ŞEHİDİN ANNESİ: SİZİN YERİNİZE BEN ÖLEYİM

Törenden sonra şehit polis memuru için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze namazı kılınarak dualar okundu. Türkçe bilmediği için tören boyunca Kürtçe ağıtlar yakan şehit polisin annesi Sivi Mete, törene katılan polisleri göstererek, "Hepinize kurban olayım, sizin yerinize ben öleyim. Ne istiyorlar sizden? Sizden ne farkı vardı? Daha kendisini evlendirecektim. Çocuk sahibi olacaktı. Söyleyin bana oğlumun ne suçu vardı? Allah hakkımı bırakmasın size?" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

HAİNLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİZ

Birlik ve beraberliği hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman teşkilat mensubu Mete'yi hain bir saldırı sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Pekcan, "Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz" dedi.

"Bebek katili, halk düşmanı PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar 'sıhhiyeye' saldırmazlar. Nusaybin'de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler, kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir" ifadelerini kullanan Pekcan, şöyle konuştu:

"Tehditler karşısında şehit olmak her zaman onur ve gurur kaynağı olarak görülmüştür. Aziz şehidim! Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığın kutsal vazife sonucunda, tıpkı senden öncekiler gibi şanlı bir tarih yazarak şahadet mertebesine ulaştın. Bu menfur saldırının failleri diğer emsalleri gibi er ya da geç, ölü ya da diri yakalanarak adalete teslim edilecektir."

baba.20150824130812.jpg

VALİ ŞEHİDİN BABASININ ELİNİ BIRAKMADI

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, tören boyunca şehidin babası Diyap Mete'nin elini bırakmadı.

İl Müftü Vekili İsmail Ünal'ın dua ettiği törende, şehit için cenaze namazı da kılındı.

Törene, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehit polis memurunun yakınları ve kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Şehit polis memurunun naaşı, törenin ardından Nusaybin'e uğurlandı.

sehit-polis.jpg

Daha önce PKK tarafından tehdit edildiği ifade edilen polis memuru Yakup Mete, 10 çocuklu Mete Ailesi'nin 9'uncu çocuğuydu. Tören sonrası şehit polis Yakup Mete'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Nusaybin İlçesi'ne bağlı Akarsu Beldesi'ne gönderildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit Mete'nin naaşı, konvoy eşliğinde Akarsu Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi.

Cenaze, şehidin yakınları tarafından mahallenin girişinde Kürtçe ağıtlarla karşılandı. Şehidin bazı yakınları, bu sırada fenalaştı. Baygınlık geçiren iki kişiye 112 acil servis ekiplerince müdahale edildi. 

Cenaze namazının kılınması, helallik alınıp duaların okunmasının ardından şehit polis memurunun cenazesi toprağa verildi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, defin sırasında şehidin babası Diyap Mete'nin elini bırakmadı.

Vali Koçak, defin işlemlerinin ardından şehit babasına Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.

"O Allah için şehit oldu. Biz de ona şahidiz. Buradaki herkes de şahittir. İnşallah öbür dünyada da biz ona şahit olacağız. O da bize şefaat edecektir" diyen Koçak, polis memuru Mete'nin bayrak uğruna şehit olduğunu söyledi.

Koçak, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi.

Baba Mete de bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.

Vali Koçak, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, aileye taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.