BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Şehit polisin annesinden yürek dağlayan feryat

Zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan polisler son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit annesinin feryadı ise yürek dağladı.

Abone ol

Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 özel harekat polisinden 2'si gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polislerden Mustafa Arslan, memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi. Bitlis'te düzenlenen törenin ardından helikopterle İskenderun'a getirilen şehit polis Mustafa Arslan'ın (23) cenazesi, şehir merkezindeki Kaptan Paşa Camii'ne getirildi.

Şehidin cenaze namazını Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı. Cenazede şehit polisin babası Mehmet Arslan, güçlükle ayakta durabildi. Helallik istenmesinin ardından cenaze arabasına konulan Arslan'ın tabutu önüne gelen annesi Elif Arslan ve halaları fenalık geçirdi. Kalabalık bir grup eşliğinde Karaağaç mezarlığına getirilen şehit polisin cenazesi, mezarlıkta bulunan şehitliğe defnedildi.

SLOGANLARLA UĞURLANDI

Bir diğer şehit polis Eyüp Emre Kan'ın (23) cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi. Şehit polis Kan'ın cenazesi, Bitlis'ten helikopterle Elazığ'a getirildi. Eyüp Emre Kan için İzzetpaşa Camisi'nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Namazın ardından polislerin omzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Gazi Caddesi'nden polis eskortu eşliğinde Hankendi Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazenin götürülüşü sırasında vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Kan'ın cenazesi, Hankendi Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze töreninde, şehit Kan'ın ailesi ve yakınları ile Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Elazığ milletvekilleri Şuay Alpay ve Zülfü Demirbağ, Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Gürhan Özkan, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ, daire amirleri, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"YAVRUM ÖMRÜN BU KADAR MIYDI"

Şehit polis Fatih Sağır, Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Seyirçayı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Bitlis’te düzenlenen törenin şehit polis memuru Fatih Sağır’ın (30)cenazesi ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle Seyirçayı köyüne getirildi.

Şehit polis memuru Sağır için Seyirçayı köyü Yaskam Mahallesi’nde düzenlenen cenaze törenine AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Vali Vekili Ali Sürmeli, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Bağcı ve protokol üyeleri Sağır’ın Yaskam Mahallesi&ndeki baba evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi. Taziyeleri kabul eden anne Sema Sağır, “Allah’ım sen bana sabır ver. Tek evladım vardı. Yavrum ömrün bu kadar mıydı” diyerek gözyaşı döktü.