BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit polis için Kocatepe'de cenaze töreni

Silvan'da ağır yaralanan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kırımlı için Kocatepe'de cenaze töreni düzenlendi.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 18 gün önce ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, Kocatepe Camisinde düzenlenen törenle son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 18 gün sonra şehit olan Komiser Yardımcısı 26 yaşındaki Enis Kırımlı için Ankara Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Ümmühan, emekli astsubay olan babası Mehmet, kız kardeşi Belma, aile yakınları, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, eski Meclis Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, ile vatandaşlar katıldı.

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundular. Şehidin acılı annesi Ümmühan Kırımlı ve babası Mehmet Kırımlı'yı oğlunun görev arkadaşları olan kadın ve erkek özel harekat polisleri teskin etti.

Cenaze namazını kıldıran Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, "Şehitlerimizin musalla taşına gelmesiyle kara bağlayan bir milletiz. Her şehidimizle yeniden doğan, her şehidimizle yeniden dirilen bir medeniyete mensubuz. Biz yaptığımız dualar ve kıldığımız namazlarla bu düşüncemizi sürekli yineliyoruz, tekrarlıyoruz. Rabbim hepimize şehidimizin ismi gibi 'enis' olmayı nasip etsin" diye bir konuşma yaparak cenaze törenine katılan kalabalıktan helallik istedi.
Cenaze namazının öncesinde bir şehit yakınının “Şehidim, ecdadımıza selam söyle” şeklinde ağıtlar yakması dikkat çekti. Öte yandan cenaze törenine katılması beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Davutoğlu için Kocatepe Cami'nin minarelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Törene katılmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cenaze törenine çelenk gönderdi. Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne götürüldü.