BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
GÜNCEL

Şehit piyade binbaşı Turgay Çelik son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Binbaşı Turgay Çelik'in cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Binbaşı Turgay Çelik, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.


Çelik için Kalem Kırdı Camisi'nde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eski TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazını, İl Müftüsü Şahin Güven kıldırdı. Namazın ardından top arabasına konulan şehidin naaşı, tören mangası eşliğinde getirildiği Hava ve Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında defnedildi.


Şehidin büyük oğlu Ömer (11), bu sırada annesi Hayriye Çelik'e sarılarak ağladı. Hayriye Çelik ile şehidin annesi Alime ve babası Mustafa Çelik'i askerler ve yakınları teskin etti. Şehidin fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahalede bulundu.


Sivaslı olan 3 çocuk babası Çelik'in (38) cenazesi, eşinin isteği üzerine Kayseri'de toprağa verildi.

Sitene Ekle
Etiketler