BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

Şehitlerimizi son yolculuklarına uğurluyoruz

Bingöl'deki çatışma şehit olan 2 asker ve 1 korucu için tören düzenlendi. Şehit korucunun cenazesi Bingöl'de toprağa verilirken iki askerin cenazesi memleketlerine gönderildi.

Abone ol

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında dün güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan er Sinan Şen için Elazığ'da tören yapıldı. Törenin ardından cenazesi İstanbul'a gönderildi. Şehit er Kemerburgaz'da oturan Şen ailesinin 3 çocuğundan biriydi. Evin tek oğluydu. Baba Recai Şen,"Vatan sağolsun" dedi. Annesi ise acısını kalbimine gömemedi.

ASKERE BÖYLE COŞKULU UĞURLANMIŞTI!

Bingöl'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Komando Er Sinan Şen, geçen yıl Mayıs ayında askere büyük bir çoşkuyla uğurlandı.

Kemerburgaz'da toplu askere uğurlama töreni yapıldı. Aynı dönemde askere giden tüm gençler, birlikte halay çekti, eğlendi. Davul zurna eşliğinde sırayla tüm askerlerin evlerine gidildi. Sinan Şen 8 Mayıs 2011 sabahı kalabalık Şen ailesinin evinin önüne geldi. Kollarına ve bacaklarına beyaz tülbent bağlayan Sinan Şen halayın başına geçti. Arkadaşlarıyla birlikte halay çeken Sinan'a bir süre sonra babası Recai Şen katıldı. Baba oğul evlerinin bahçesinde uzun süre çoşkuyla halay çekti. Halayın ardından Sinan arkadaşları tarafından halaydan alındı, havaya fırlatıldı. 20 ocak 1991 tarihli şehit Komando Er Sinan Şen'den geriye 8 Mayıs 2011 tarihinde çekilen bu görüntüler kaldı.

Diğer şehit ise Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'dı. 3 yıllık uzman çavuş olan Özdoğan'ın öğretmen olan eşi, şehit haberiyle yıkıldı. Özdoğan için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tören yapılacak.

Şehit korucu Ali Kalkan için ise Bingöl'de tören yapıldı. Törene şehidin asker olan oğlu da katıldı. Bir kardeşini de 1992 yılında teröre kurban veren Ali Kalkan törenle toprağa verildi.

Bingöl'deki çatışmayla ilgili son bilgileri ise Vali Mustafa Hakan Güvençer verdi. Operasyonların hala sürdüğünü belirten Vali Güvencer, çatışmada 6 PKK'lının öldürüldüğünü, birinin de yaralandığını belirtti. Güvençer 5 korucu ve 5 askerin de çatışmada yaralandığını söyledi.