BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,08
HABER /  GÜNCEL

Şehit kızının son vedası yürek parçaladı

Afganistan'da kazada şehit düşen askerler için Mamak Eşref Akıncı Kışlası'nda düzenlenen törende gözyaşları sel oldu

Abone ol

Afganistan'da Cuma günü meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 12 Türk askeri için Ankara'da tören düzenledi.

Tören sırasında gözyaşları dinmedi. Şehit çocukları ve yakınlarının şehitleri ile son kez vedalaşması herkesi gözyaşlarına boğdu.

Bir şehit kızının kalabalık arasından tabutların önüne koşarak babasını araması ve gözyaşları içinde ona sarılması ise yürekleri parçaladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Şehit askerler için saygı duruşu düzenlendi. Ayakta durmakta güçlük çeken bazı şehit yakınlarının tören sırasında fenalaştığı görüldü. Saygı duruşunun ardından şehit askerlerin biyografileri okundu ve ardından dua edildi.

Duaların ardından şehit yakınları tabutların yanına koşarak şehitleri ile son kez vedalaştı.

BABALARINA KOŞTULAR
Şehit askerlerin çocukları, tabutların yanına koşarak babaların tabutuna sarılıp öptüler. Bazı çocukların, babalarının tabutunu araması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Tören boyunca şehit yakınları gözyaşı döktü. Cenazelerin ambulanstan alınıp katafalklara götürüldüğü sırada bayılan bir şehit yakınına sağlık ekipleri müdahale etti. Törene katılanlar ve gazeteciler de gözyaşlarını tutamadılar.

Askeri cenaze arabaları törene katılanların ve protokolün önünden geçerek kışladan ayrıldı.

DEVLET ERKANI UĞURLADI

Törene şehit yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleri ve emniyet mensuplarıyla askeri personel katıldı.

 KOCATEPE'DE TÖREN

Askeri törenin ardından Binbaşı Mithat Çolak, Yüzbaşı İlker Aydın, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Üsteğmen Tahsin Barutçu ve Başçavuş Salih Helvacı'nın naaşları Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Şehitlik mertebesine dikkat çeken Görmez, "Türk askerlerinin mazlum Afgan halkına insani yardım, barış ve huzur götürmekten başka gayesi olmadığını" söyledi.

Mehmet Görmez daha sonra cenazeye katılanlardan "helallik" istedi. Törene katılanlar hep birazdan "helal olsun" diyerek helallik verdi.

Cenaze namazının ardından askerlerin naaşları, askerlerin omuzunda cenaze aracına götürüldü.

5 şehidin cenazesi, camide düzenlenecek töreninin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Diğer şehitlerin cenazeleri ise Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan memleketlerine gönderilecek.

İKİ ŞEHİDİN CENAZESİ SAMSUN'DA

HABERİ İDĞER SAYFADA TIKAYIN

[PAGE]

Afganistan'da şehit düşen Binbaşı Bağdatlı ile Üsteğmen Melikoğlu'nun cenazeleri Samsun'a getirildi.

Afganistan'da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Hava Personel Binbaşı 42 yaşındaki Şükür Bağdatlı ile 30 yaşındaki Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun cenazeleri uçakla Samsun'a getirildi. Şehitler yarın yapılacak törenlerin ardından toprağa verilecek.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 16 Mart günü Türk askerlerini taşıyan Skorsky helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askeri şehit olmuştu. Bugün Ankara'da şehitler için yapılan törenin ardından Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı ile Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun cenazeleri askeri uçakla Samsun'un Çarşamba Havaalanına getirildi.

Burada cenazeleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Binbaşı Bağdatlı'nın babası Şükrü, annesi Emine Bağdatlı ve 3 yaşındaki kızı Elif, Üsteğmen Melikoğlu'nun babası Halis ile annesi Nebahat Melikoğlu ile askeri ve mülki erkan karşıladı. Şehit Binbaşı'nın eşi Nedime Bağdatlı ve 3 yaşındaki kızı Elif Bağdatlı ile şehit Üsteğmen'in eşi Melike Melikoğlu, aynı uçakla Samsun'a geldi. Uçaktan inen acılı eşleri, askerler teselli etmeye çalıştı.

Şehitlerin naaşlarının uçaktan indirilip cenaze araçlarına taşınması sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı. Şehit aileleri gözyaşlarına boğulurken, Hava Personel Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın annesi Nedime Bağdatlı, "Yavrum seni böylemi karşılayacaktık" diyerek feryat etti. Baba Şükrü Bağdatlı da 7 kız çocuğunun ardından erkek çocuğunun dünyaya gelmesi üzerine adını "Şükür" koyduğu evladını gözyaşları ile karşılarken ayakta durmak güçlük çekti. Askerler ve yakınları aileyi teselli etmeye çalıştı.

Buradaki törenin ardından iki şehit ayrı ayrı cenaze araçlarına konularak Ordu'ya gönderildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEKLER

Yarın yapılacak törenlerin ardından Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın Ordu'nun Fatsa İlçesi Bolaman Beldesi'nde, Üsteğmen Okan Melikoğlu'nun ise Ordu merkeze bağlı Boztepe Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.