BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

Şehit haberi Sivas'a ulaştı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Özel Hareket Polisi Ömer Güney'in acı haberi memleketi Sivas'a ulaştı.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cudi Mahallesi Şan Sokak'ta PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında uzun namlulu silahlar ile açılan ateş sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde şehit olan 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Ömer Güney'in acı haberi memleketi Sivas'a ulaştı. Emniyet görevlileri, sağlık ekipleriyle beraber şehidin evinin bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi Sinan Caddesi Site Evler'e gelerek acı haberi baba Sami Güney ve anne Sevim Güney'e verdi. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oturduğu ev ve çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları şehidin evine akın etti.

DIŞ GÖREVLENDİRME İLE CİZRE'YE GİTMİŞ

Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli olan Ömer Güney'in 2014 yılında Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu ve ilk görev yeri olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi. Güney'in üç ay önce bugün Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olduğu ve bir ay önce dış görevlendirme ile PKK ile mücadele kapsamında Cizre'ye gönderildiği belirtildi. Sami ve Sevim Güney çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan şehit polisin bekar olduğu öğrenildi.

Şehit polisin babasının demiryollarında çalıştığı, kız kardeşi Elif'in ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde okuduğu öğrenildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde yapılacak törenin ardından şehit polisin naaşı uçakla Sivas'a getirilecek. Güney, Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan polis şehitliğine defnedilecek.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit düşen Özel Harekat Polisi Ömer Güney'in şehit olmadan önce sosyal medya hesabında paylaştığı şehit listesine kendi ismi de eklendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte devam eden operasyonlarda şehit olan 3 güvenlik mensubundan biri olan Ömer Güney'in şehit olmadan saatler önce Facebook'ta yaptığı paylaşımlar yürek burktu. Ailesi Sivas'ta ikamet ettiği öğrenilen Ömer Güney'in Emekli Özel Hareket Polisleri Derneği'nin grup sayfasındaki şehit isimlerinin yer aldığı listeyi paylaştığı görüldü. Güney'in listeyi yayınlamasından saatler sonra kendi isminin de listeye eklenmesi acıyı katladı.