BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  GÜNCEL

Şehit fotoğraflarını asacak yer kalmadı! Acı tablo!

Erzurum'un Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şehit fotoğrafları derneğin duvarlarına sığmayınca, çareyi fotoğrafların ebatlarını küçültmekte buldu.

Abone ol

ERZURUM son bir hafta içinde 2 asker, 1 korucu ve 1 de sivil olmak üzerine toplam 4 şehit verdi. Erzurum’un Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hatem Tetik, "Şehit fotoğraflarının derneğimizin duvarlarına sığmadığını açıklamıştık. Şehit vermeye devam edince çareyi önceden 18x24 olarak bastırdığımız şehit fotoğraflarının ebatlarını 12x20 yaptırmakta bulduk" dedi.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hatem Tetik, Konya ve Sivas’tan sonra 450 asker, 43 sivil, 15 polis ve 4 de korucu olmak üzere toplam 512 şehit vererek üçüncü sırada yer aldıklarını söyledi. Tetik, dünyada eşi ve benzeri olmayan en büyük acının ’evlat acısı’ olduğunu belirtti. "Allah düşmanıma böyle bir acı yaşatmasın" diyen Tetik, şöyle konuştu:

"BEN DE BİR ŞEHİT BABASIYIM"

"Bu acı düştüğü yeri yakar. Öyle bir acıdır ki tarifi olamaz. Ben de bir şehit babasıyım. 19 yıl önce PKK terör örgütü evladımı bizden kopardı. Her şehit anası ve babası tarifi olmayan acılar yaşar ve amansız hastalıkların pençesine düşer. Artık bu akan kana ’dur’ demenin zamanı geldi de geçiyor. TBMM ’deki 4 partinin genel başkanı artık seçimi bırakıp biran evvel kanayan bu yarayı durdurmanın yollarını aramalı. Türkiye genelinde son bir ayda 55, Erzurum’da ise son bir hafta içerisinde 2 asker, 1 korucu ve 1 de sivil vatandaş olmak üzerine toplam 4 şehit verdik. 4 yuvanın daha ocağına daha ateş düştü. Artık şehit haberi duymak istemiyoruz."

EN ACI 'FOTOĞRAF'... ARTIK ASACAK YER KALMAMIŞ!

Tetik, Merkez Yakutiye ilçesinin Gez Mahallesi'ndeki 100 metrekarelik Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek binasındaki duvarların tamamen şehit fotoğrafları ile dolduğunu ve asacak yer kalmadığı için çareyi 18x24 santimetre olan şehit fotoğraflarını 12x20 santimetre ebatlarında küçülterek yeniden yaptırıp duvarlara sığdırmaya çalıştıklarını söyledi. Her gün birkaç şehit verdikten sonra PKK'lıların yaşadığı kamp ve dağların bombalanmasını değil, idam yasasının geri getirilmesini istediklerini söyleyen Tetik, "Başta Abdullah Öcalan olmak üzere örgütün üst düzey yöneticilerinin asılmasını ve TBMM’nin de hainlerden temizlenmesini istiyoruz. Böylelikle devletimiz yanan yüreğimize biraz olsun su serpmiş olur" diye konuştu.

Fotoğrafları küçültme işlemi sürerken, şehit sayısı 450'si asker, 43'ü sivil, 15'i polis, 4'ü korucu olmak üzere 512'ye yükseldi.