BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Şehit eşinden yürek dağlayan sözler

Malatya'da şehit düşen dört askerden biri olan Üsteğmen Onur Özkaya, İzmir'de toprağa verildi. Şehit eşinin sözleri ise yürekleri dağladı.

Abone ol
Türkiye bugün bir kez daha şehitlerini gözyaşlarıyla uğurladı! Malatya'da eğitim uçuşu sırasında düşen iki uçakta şehit düşen askerlerden Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya için memleketi İzmir'de askeri tören düzenlendi. Şehit eşi Miraç Özkaya'nın eşinin tabutuna sarılarak söylediği, "Hadi kalk buradan, bu rüya olsun" sözleri cenazeye katılanları ağlattı.

Malatya’da, 7.Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan dün akşam saatlerinden havalanan RF- 4E tipi iki savaş uçağının henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü kazada şehit olan 4 asker, törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor. Şehit 4 subaydan biri olan Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya için de, memleketi İzmir’in Karşıyaka ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Beşikcioğlu Camii’nde düzenlenen törende, duygu dolu anlar yaşandı.

ŞEHİT OLAN ASKER TOPRAĞA VERİLDİ

sehit.20150225195447.jpg 
 
Törende, şehit eşi Miraç Özkaya, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutunu defalarca öpen Miraç Özkaya, "Çok pişman olduğum şeyler var. Seninle ilgilenemedim. Sabah 6'da gidiyordu ve akşam 7'de geliyordu görüşemiyorduk zaten. Hadi kalk buradan bu rüya olsun" diye konuştu. Annesinin kucağında bulunan 2 yaşındaki oğlu Doruk Özkaya ise babasının şehit olduğundan habersiz etrafı seyretmesi ise yürekleri dağladı.
 
“DİMDİK DURACAĞIM SEN HAKKINI HELAL ET”
 
Öte yandan, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın annesi Aynur Özkaya ve babası Cengiz Özkaya’da, törende gözyaşlarına hakim olamazken, çiftin ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Şehit annesi Aynur Özkaya törende baygınlık geçirirken, şehit babası Cengiz Özkaya'yı ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk teselli etti.
 
Şehit annesi Aynur Özkaya, oğlunun tabutuna sarılarak, “Dimdik duracağım sen hakkını helal et. Sen şimdi havalardasın, her zaman olmak istediğin yerdesin biliyorum. Sen oradan bizi izliyorsun. Ağlamayacağım” dedi. Aynur Özkaya’nın yürekleri sızlatan bu sözleri ise herkesi duygulandırdı.
 
ŞEHİT BABADAN OĞLUNA ASKER SELAMIYLA VEDA
 
Şehit babası Cengiz Özkaya ise cenaze töreninde oğluna asker selamıyla veda etti. Şehit pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Beşikcioğlu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, omuzlarda top arabasına konularak Kadifekale Mezarlığına defnedildi.
 
Yaklaşık bin kişinin katıldığı ve askeri törenle uğurlanan Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya’nın cenazesine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, belediye başkanları, milletvekilleri, çok sayıda askeri erkan, yakınları, arkadaşları ve onlarca vatandaş katıldı.