BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
HABER /  GÜNCEL

Şehit düşen binbaşı bakın kim çıktı?

TUNCELİ 'de şehit düşen ve Türkiye'nin yüreğini yakan Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’le ilgili önemli bir gerçek ortaya çıktı.

Abone ol

TUNCELİ 'de dün şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in, Kağızman’da görev yaptığı 2009-2011 yıllarında 70 yıllık kan davalı aileleri barıştırarak barış elçisi olduğu ortaya çıktı.

Tunceli’ye bağlı Demirkapı Köyü mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in kara haberi 2009 - 2011 yıllarında görev yaptığı Kars’ın Kağızman ilçesini de yasa boğdu.

270920151109063099766_2.jpg

BİR YIL UĞRAŞIP 70 YILLIK KAN DAVASINI BİTİRDİ

Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapan Şehit Binbaşı Güzel’in 2010 yılında ilçede iki aşiret olan Çengili ve Akören Köyleri arasında 70 yıl devam eden kan davasını bir yıl boyunca uğraşarak barış elçiliği yaparak son buldurduğu belirtildi.

İLÇEYİ HUZURA KAVUŞTURDU

Kağızmanlılar, “İki köy arasında sağlanan barışın ardından Kağızman huzura kavuşmuştu. Birçok sosyal projenin mimarı ve akıl hocası olan Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, ilçenin gelişmesi için çok emek verdi.” dediler.

12 YAŞINDA BİR KIZI VARDI

Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in 12 yaşında "Sude" isminde bir kızı olduğu, şark görevi nedeniyle yanında götürmediği ve Ankara'da görev yapan eşinin babaevinde kaldığı öğrenildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki ikametine de yakın olan Burcu Güzel'in babaevinin önüne, Keçiören Belediyesi ekipleri taziye çadırı kurdu.

ŞEHİT BİNBAŞI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Elazığ'da tören düzenlendi.

Elazığ Asker Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze arabasıyla Elazığ Havalimanı'na getirildi. Meslektaşlarının omuzlarına alınan cenaze, tören alanında bulunan katafalka konuldu.

thumbs_b_c_f6bd8573c3c6c84a7c5b38bd0ccaa0b2.jpg

YAVRUM SENİ BÖYLE Mİ GÖRECEKTİM?

Törene katılan şehidin eşi Burcu ile annesi Emine Güzel ayakta durmakta güçlük çekti. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Emine Güzel, şehit oğlunun cenazesi katafalka konulurken, "Yavrum seni böyle mi görecektim? Ben seni almaya mı gelecektim? Dayanamıyorum..." diye ağıt yaktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve okunan duaların ardından konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Tunceli ili merkez Çiçekli kırsalında terör örgütüyle girilen sıcak temas sırasında aziz vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyerek şehit düşen Güzel'i ebediyete uğurladıklarını" söyledi.

Güzel'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, jandarma teşkilatına ve millete, metanet, sabır ve başsağlığı dileyen Vali Kaymak, Yavuz Sonat Güzel'in ne ilk ne de son şehitleri olacağını belirterek, şunları kaydetti:

''ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK''

"Bu mukaddes topraklarda huzur içerisinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini ayakta tutabilmek için büyük fedakarlıklar yapılmıştır ve bu yolda da binlerce şehitler verilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki güvenlik güçlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu kutsal vatanı kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceklerdir. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır."

CENAZESİ ANKARA'YA UĞURLANDI

Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından Ankara'ya uğurlandı.

Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan da katıldı.