BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

Şehit düşeceği içine doğmuş

Dün Bingöl'deki saldırıda şehit düşen askerlerin baba ocaklarında yas var...

Abone ol

Türkiye şehitlerine ağlıyor...Dün PKK'nın düzenlediği hain saldırı sonrası 10 askerimiz şehit oldu. Acı haber baba ocaklarına kor gibi düştü.

Şehit düşen askerlerin hikayeleri yürek sızlattı. Askerlerden bazıları izinden yeni dönmüştü, bazılarının şehit düşeceği sanki içine doğmuştu...

İşte Şehit Şahin Oğuz Kayabaş’ın yürek yakan o son sözleri...

"Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim"

ŞAHİN OĞUZ KAYABAŞ-İZMİR

Bingöl’de askeri konvoya PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan jandarma er 21 yaşındaki Şahin Oğuz Kayabaş’ın, İzmir Ballıkuyu’daki baba ocağına screen-shot-2012-09-19-at-4.10.47-pm.pngateş düştü. Yaklaşık üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada gözünden yaralanan şehit erin izin dönüşü annesi Nebiye Kayabaş’a, "Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim" dediği öğrenildi.

Elazığ’dan Muş ile Van’a giden silahsız askerlerin bulunduğu konvoya, dün Bingöl- Muş karayolunun 16’ıncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınında PKK’lı töreristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında şehit düşen askerlerden Şahin Oğuz Kayabaş’ın acı haberini, bu sabah askeri heyet, pazarcılık yapan baba Ramazan Kayabaş’a bildirdi. 2’si kız 4 çocuklu aile oğulları Şahin Oğuz Kayabaş’ın şehit olduğu haberiyle büyük üzüntü yaşadı, gözyaşlarına boğuldu.

ÜÇ AY ÖNCE ÇATIŞMADA YARALANMIŞ

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde vatani görevini yapan er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, yaklaşık üç ay önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şarapnel isabet etmesi nedeniyle gözünden yaralandığı, GATA’daki tedavisinin ardından tekrar Hakkari’deki birliğine döndüğü öğrenildi.

İzmir’deki ailesinin yanına 15 gün önce ikinci kez izne gelen şehit jandarma er Şahin Oğuz Kayabaş’ın, geçen Cumartesi günü de izninin sona ermesiyle Elazığ’daki toplama merkezine döndüğü, buradan da Çukurca’daki birliğine gitmek üzere diğer askerlerle yola çıktığı belirtildi. Ailesiyle vedalaşmadan önce sık sık, "Ben şehit olacağım. Buralara dönemeyeceğim" diyen şehit askerin son olarak ayrılırken annesinden, teröristler yol kesip kimlik ve eşya kontrolü yaptığı için çantasına hiç bir askeri kıyafet ile malzemesini koymamasını istediği dile getirildi. Baba Ramazan Kayabaş, oğlunun cenazesini teslim almak üzere askerlerle Ankara’ya götürüldü.

SALDIRIYI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Gözyaşı döken anne Nebiye Kabayaş izninin son gününde oğlunun bağırarak uyandığını ve rüyasında teröristleri gördüğünü ifade etti. Acıl anne, "Oğlum izninin son gününde, ’Üzerime gelmeyin’ diye çığlık atarak uyandı. Ben de hemen yanına gidip ne oldu diye sorduğumda, bana ’Teröristler ellerinde bombayla üzerime doğru geliyorlardı. Rüyamda onu gördüm anne’ demişti. Şimdi oğlumu şehit ettiler. Ben kime bağırayım kime isyan edeyim" dedi.

YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir’de çiçekçilik yapan şehit er Kayabaş’ın yakınları, ailenin çok fakir olduğunu ve şehitlerin hep fakir ailelerden çıktığını önü sürüp tepki gösterdi. Şehidin terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi.

ŞEHİT OLURSAM KÖR KURŞUNA GİDERSEM ONA YANARIM

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

MEHMET DİLDARİ-NİĞDE

Bingöl'deki askeri konvoya yapılan saldırıda ağır yaralanan askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Er Mehmet Dildari'nin tedavi için götürüldüğü Erzurum'da hayatını kaybetmesi, Niğde'deki ailesini yasa boğdu.

Duran kalbi çalıştırılan ancak kurtarılamayan Dildari'nin 17 Eylül 2011'de nişanlandığı, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmak için izin aldığı bildirildi.

Bingöl'deki hain saldırıda kalbi duran ve sağlık görevlilerinin müdahalesiyle tekrar çalıştırılarak hayata döndürülen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alındı. Ancak Dildari, gece saat 02.00 sıralarında yapılan müdahaleye karşın şehit düştü.

ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

Dildari'nin şehit olduğunu subaylar, bugün sabah Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar Beldesi'nde oturan annesi Tuncay Dildari'ye bildirdi. Aldığı acı haberle fenalık geçiren anne Tuncay Dildari, eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bor Devlet Hastanesi'ne götürülerek gözlem altına alındı.

Niğde Valisi Alim Barut ile Bor Kaymakamı Muammer Balcı da şehit evine gelerek Dildari'nin ağabeyi Mustafa ve kardeşi Yıldıray Dildari'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Acı haberi alan yakınları eve akın etti.

KAYIT YAPTIRMAYA GELDİ

Geçen 17 Eylül'de yaşıtı Zilfi Suyüm ile nişanlanan ve 7 aylık asker olan Mehmet Dildari'nin Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü'nü kazandığı, okula kayıt yaptırmak için Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki birliğinden izin alıp Niğde'ye geldiği öğrenildi. 10 gün izin alan Mehmet Dildari'nin Adana'ya gelip okuluna kayıt yaptırdığı bildirildi. Dildari'nin izni bittikten sonra birliğine katılmak üzere Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gittiği bildirildi.

4 kardeş olan şehit Dildari'nin babası Hüseyin Dildari'nin de 1999'de hayatını kaybettiği öğrenildi.

screen-shot-2012-09-19-at-2.11.23-pm.png

ŞEHİDİN NİŞANLISINA SON SÖZLERİ

Şehidin 9 ay önce nişanlandığı Sevim Süyüm, Mehmet Dildari ile en son pazartesi günü telefonla görüştüğünü söyledi.

Gelecek yıl mayıs ayında düğün yapmayı planladıklarını belirten Süyüm, şunları anlattı:

En son pazartesi günü görüştük. 'Telefonum kapalı olursa merak etmeyin. Burada sinyal kesiciler var. İki konvoy gidiyoruz' dedi. 'Şehit olursam arkamda sizi bıraktığım için yanarım, kör bir kurşuna gidersem ona yanarım' dedi. Ben de 'aklına kötü bir şey getirme, sağ salim gelirsin inşallah' dedim. Saat 12.00'de sinyal kesildi. Bir daha da mesaj falan gelmedi. Askerden gelince düğünümüz olacaktı. Mayıs'ta evlenecektik. Üniversite sınavına girdi, kazandı, kayıt oldu. KPSS'ye girecekti. Sınava yetişecekti. 'İyi bir yere gireceğim, dört dörtlük yaşayacağız' diyordu."

KALBİ DURDU ÇALIŞTIRILDI, DURDU ÇALIŞTIRILDI AMA....

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, "Şehit olan askerin kalbi durmuştu çalıştırıldı. Tekrar durdu, tekrar çalıştırıldı. Yani tıbbi olarak, teknik olarak nasıl açıklayacağımı bilemiyorum ama öyle oldu. Teknik olarak bana söylenen bu" şeklinde cevap verdi.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]AHMET AYTEKİN-ERZİNCAN

Bingöl’de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Erzincanlı Ahmet Aytekin’in baba ocağına ateş düştü.

Saldırıda şehit düşen Ahmet Aytekin’in Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesinde ikamet eden ailesine acı haber bugün öğle saatlerinde ilçede görevli askeri yetkililerce verildi.

screen-shot-2012-09-19-at-1.50.57-pm.png

Büyük bir acı yaşayan aile, evlatlarının şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Sinir krizi geçiren şehit yakınları, görevlilerce sakinleştirilmeye çalışıldı.

5 GÜN ÖNCE İZİNE GELMİŞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

SAVAŞ TOPAL-ESENYURT

Bingöl' de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan Savaş Topal’ın Esenyurt’taki baba ocağına ateş düştü. Şehidin oturduğu apartman ile sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bingöl’de askeri konvoya düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerden Savaş Topal’ın Esenyurt Örnek Mahallesi 1398 Sokak’ta oturan ailesi acı haberle yıkıldı.

Şehidin oturduğu apartman ile sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, izine gelen şehit Topal’ın 5 gün önce Bingöl’e döndüğü öğrenildi. Şehit Topal’ın cenazesi memleketi Samsun’da toprağa verilecek.

ŞEHİT BABASINDAN DİĞER ŞEHİT BABASINA TESELLİ

[PAGE]EREN KUPAL-ADIYAMAN

Bingöl-Muş karayolunda meydana gelen hain saldırıda şehit düşen Bakım Onbaşı Eren Kupal, memleketi Adıyaman’da toprağa verildi.

2 Eylül tarihinde Şırnak'ın Beytüşebap ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli Adıyaman’ın Besni ilçesinde, 2 Eylül tarihinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan polis memuru Mahmut Kayan 14 Eylül’de şehit düşerek Tut ilçesinde, 16 Eylül tarihinde Bingöl’de teröristler tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis memuru Murat Toprak Kahta ilçesinde toprağa verilmişti.

18 Eylül tarihinde Bingöl-Muş karayolunda terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen Bakım Onbaşı Eren Kupal da, memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesi Konuklu köyünde toprağa verildi. Adıyaman son 15 gün içerisinde 4'üncü şehidini toprağa verdi.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Konuklu köyündeki evinde 20 gün izin kullanan Eren Kupal (22), Hakkari Yüksekova'daki birliğine katılmak üzere askeri konvoy ile giderken, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda hayatını kaybetti.

screen-shot-2012-09-19-at-1.58.10-pm.png
Malatya’da düzenlenen cenaze töreninin ardından şehidin naaşı askeri helikopterle köye getirilerek askerler tarafından helikopterden alınıp cenaze aracına konuldu. Şehidin naaşı son kez baba evine getirilirken, burada gözyaşları sel oldu aktı. Şehit yakınlarının feryatları yürekleri burkarken, anne Hacer Kupal ayakta durmakta zorlandı. Buradan alınan şehidin tabutu okul bahçesine getirilirken, törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu.

MANEVİ DESTEK VERDİ

Öte yandan, 2 Eylül tarihinde Beytüşşebap'taki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli’nin babası Mehmet Küpeli de, şehit babası Hacıali Kupal’a sarılarak onu teselli etti. Mehmet Küpeli, acılı baba Hacıali Kupal’ın elinden tutarak manevi destek verdi, tören boyunca elini bırakmadı.

screen-shot-2012-09-19-at-2.02.20-pm.png
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik istenirken, cenaze törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehidin yakınları ve akrabaları katıldı.
Cenaze köyün mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

YUSUF VURAL-İZMİR

Bingöl Muş karayolu üzerinde terör örgütü üyeleri tarafından sivil askerlerin bulunduğu 3 otobüsten birine yapılan roketarlı saldırıda şehit düşen 10 askerden Yusuf Vural’ın İzmir’deki ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde komutanlar tarafından verildi.

screen-shot-2012-09-19-at-3.52.50-pm.png
Elazığ'dan Van'a giden ve izinden dönen yaklaşık 200 askeri taşıyan konvoydaki 3 otobüsten birine roket atar isabet etmesi sonucu şehit düşen 10 askerden Yusuf Vural’ın İzmir’deki baba ocağına ateş düştü. 10 askerin şehit düştüğü 70 askerin de yaralandığı hain saldırıda 8 aylık şehit asker Yusuf Vural’ın en son bir hafta önce izine geldiği belirtildi.

screen-shot-2012-09-19-at-3.53.08-pm.png
Gözyaşının sel olduğu şehidin evinde anne Şenay ile ablası Sevgi Vural yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılırken, baba İsmet Vural’ın acı haberi duyduğunda baygınlık geçirdiği ve Askeri Hastane’de tedavi altına alındığı belirtildi.

İzmir’de, eczacı kalfası olarak çalıştığı belirtilen şehit asker Yusuf Vural’ın görev yaptığı birliğinde de sıhhiyeci olduğu öğrenildi. Cenazesi Gata’da bulunan şehit askerin ailesinin, DNA tespiti için askeri yetkililer eşliğinde gün içerisinde Ankara'ya gidecekleri bilgisi edinildi.
Öte yandan şehidin yakınları, sivil askerlerin yeterli düzeyde güvenlik önlemi olmadan bindirildikleri otobüslerle birliklerine gönderilmelerine tepki gösterdi.