BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  GÜNCEL

Şerefli üniformalarıyla şehit oldular

Silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 polis memuru için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi

Abone ol

Antalya şehitleri yakınlarının gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

Şehit Mustafa Kılıç'ın kardeşinin ''2 babayiğit daha yetişiyor, sen nereye gidiyorsun. Annen baban evde seni bekliyor'' şeklinde ağıt yakması yürekleri dağladı.

Antalya'da dün akşam saatlerinde Çağrı Danışman isimli şizofren hastasının açtığı ateş sonucunda şehit olan Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Kılıç (45) ve Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Abdullah Bülbül (34) ile Mehmet Çolak'ın (30) cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından meslektaşları ve yakınları tarafından alındı.

ŞEHİT YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cenazeler Uncalı Mezarlığı morgunda bir süre bekletildikten sonra tören için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Uncalı Hizmet Binası'na getirildi. Bu sırada şehitlerin yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit polisler için düzenlenen törende konuşan Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şehit polis memurlarının vatanın bekası, vatandaşların huzur ve güvenliği için görevini yaparken şizofren tedavisi gören silahlı bir saldırgan tarafından şehit edildiğini söyledi.

ŞEREFLİ ÜNİFORMA ÜZERİNDEYKEN ŞEHİT OLDULAR

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Sağlam, acılarının büyük olduğunu, kahraman memurlarının şehit olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Polis memurlarının uğrunda şehit olduğu vatanın, milletin ve devletin sonsuza kadar yaşayacağını vurgulayan Sağlam, şöyle konuştu:

''Şehitlerimiz, giydikleri şerefli üniforma üzerlerindeyken şehit oldular. Şehitlerin aileleri ise en kıymetli varlıklarını kaybetti. Metin ve kuvvetli olmalıyız. Şehit aileleri gururlu, mağrur, güçlü ve dik duruşları ile bu ülkeyi daha da güçlü kılacaktır. Yüce milletimizin huzuru için kutsal gördüğümüz istikamette kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.''

Şehit Mustafa Kılıç'ın eşi Mesude Kılıç ve oğulları Mahmut ve Mertcan ile kardeşi Sebahat Kılıç'ın törende ayakta durmakta zorluk çektikleri gözlendi.

2 BABAYİĞİT DAHA YETİŞİYOR

Sebahat Kılıç, bu sırada ''2 babayiğit daha yetişiyor, sen nereye gidiyorsun. Annen baban evde seni bekliyor'' şeklinde ağıt yaktı.

Şehit Mahmut Çolak'ın eşi Elif Çolak ise eşinin arkasından el salladı ve tabuda dokunarak uzun süre gözyaşı döktü.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve polislerin katıldığı törende dua okunmasının ardından cenazeler, memleketlerine gönderildi.

ŞEHİT POLİSLERİN ÖZ GEÇMİŞLERİ

Şehit polis memuru Abdullah Bülbül'ün 1978 yılında Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Suludure beldesinde dünyaya geldiği bildirildi. 11 yıl önce mesleğe başladığı belirtilen Bülbül'ün İstanbul ve Batman'da görev yaptıktan sonra 2 yıl önce Antalya'ya tayini çıktığı belirtildi. Bülbül'ün 9 yaşında Hakan ve 4 yaşında Yaşar Tunahan isimli iki çocuğu bulunuyor.

Şehit Kılıç'ın ise 1967 yılında Burdur'da doğduğu ve 19 yıl önce mesleğe başladığı bildirildi. Kılıç'ın Balıkesir ve Muş'ta görev yaptıktan sonra 4 yıldır da Antalya'da görev yaptığı açıklandı. Kılıç'ın 15 yaşında Mahmut ve 9 yaşında Mertcan isimli iki oğlu var.

Şehit memur Çolak'ın ise 1982 yılında Konya'nın Sarayönü ilçesinde dünyaya geldiği ifade edildi. 8 yıl önce göreve başlayan Çolak'ın Mardin'de göreve başladığı, ardından 3 yıl önce Antalya'ya atandığı kaydedildi. Çolak'ın evli olduğu ve Mert isimli bir erkek çocuğu olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'da dün akşam saatlerinde Yıldız Mahallesi'ne gelen 32 yaşındaki şizofren hastası Çağrı Danışman, elindeki pompalı silahla burada ihbar üzerine kendisini kontrol etmek için gelen Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yunus polisi Mustafa Yıldız'ı ateş etmişti. Yıldız, kaldırıldığı hastanede şehit olurken saldırgan Danışman, gasp ettiği otomobil ile kaçmıştı.

Polislerin takip ettiği Danışman, Dumlupınar Bulvarı'nda kendisini durdurmak isteyen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Abdullah Bülbül ve Mehmet Çolak'a da aynı tüfekle ateş etmiş ve yaralamıştı. Yaralı polis memurları kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Saldırgan Danışman, yaşanan kısa kovalamacanın ardından Fatih Mahallesi'nde polisle girdiği çatışma sonucunda öldürülmüştü.