BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesinin son sözü bu oldu

Elazığ'da şehit düşen asker Adana'da gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı...

Abone ol

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Selahattin İlhan (27) memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Adana Askeri Hastanesi’nden naaşı alınan İlhan için Sabancı Merkez Camii’nde tören düzenlendi.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU 

Vali Vekili Durmuş Gençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 10.Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, askeri ve mülkü erkânın yansıra çok sayıda vatandaşın katıldığı merasimde şehidin babası Abidin, annesi Elif, kardeşleri Nursel, Nilüfer ve Durmuş İlhan gözyaşlarına boğuldu.

VATAN SAĞOLSUN

Ayakta durmakta zorlanan acılı aileye bayan astsubay ve polisler destek verdi. Protokol üyelerinin taziyelerini kabul eden ve oğlunun görev arkadaşı askere sarılıp ağlayan baba Abidin İlhan, “Bu bir takdiri ilahi, vatan sağolsun” dedi.

Anne Elif ise, “Vatan sağolsun, komutanları sağolsun, kuzum” ifadelerini kullandı. Daha sonra İl Müftüsü Arif Gökce tarafından cenaze namazı kılınıp, dua edildi. Tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan İlhan’nın naaşı top arabasına konuldu. Bu sırada Garnizon Komutanı Satı Bahadır Köse, şehidin babasının koluna girerek, teselli etti. Şehit Selahattin İlhan’ın cenazesi Sabancı Merkez Camii'ndeki programın ardından Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.