BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesine ayakta alkış

Maddi durumu iyi olmayan şehit babası Bekir Çetin, para çekini 'Bizden daha fazla ihtiyacı olanlara verin' diyerek reddetti

Abone ol

Ailenin acısını paylaşıp taziye dileklerini yineleyen AYTO Yönetimi’nin nakit yardımını şehidin babası Bekir Çetin ve Annesi Şerife Çetin ‘Bizden daha fazla ihtiyacı olanlara verilsin’ diye kabul etmedi.

Şehit Ailesi’nin bu onurlu davranışı karşısında duygulanan Aydın Ticaret Odası Yönetimi bu ülkenin böylesine duyarlı, onurlu ve vakarlı kişileri sayesinde ayakta kaldığını belirttiler.

19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in Beğerli köyündeki evine ziyaret eden AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Özkaya, Mehmet Özgen ve Hakan Kaya ile Genel Sekreteri Alaattin Arslan ailenin gönlünü alıp her zaman Şehit Ailelerinin ve gazilerin yanında olduklarını belirttiler.

ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR

Şehidin Babası Bekir Çetin ve Annesi Şerife Çetin’e başsağlığı ve taziye dileklerini yineleyen heyet adına konuşan Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, “Acılar paylaşıldıkça azalır anlayışıyla acınızı paylaşmak için sizleri ziyarete geldik. Aydın Ticaret Odasının bütün meclis üyelerinin sizlere selamı ve başsağlığı dilekleri var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bir milletin millet ve devlet olabilmesi için bu uğurda verdiği çok önemli değerleridir. Dolayısıyla bu değerlerimizin milletimiz nezdinde her daim gündemde kalması gerekir diye düşünüyorum. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarımızı unutmamız mümkün değil. Bu ziyaretimizin bir amacı da sizleri unutmadığımızın bir göstergesidir” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da ailenin acısını paylaştıklarını ve evlat acısının zorluğundan söz ederek “Acınız çok büyük biliyoruz. Cenabı Allah da herkese şehit babası ve annesi olmayı nasip etmiyor. Biraz önce Meclis Başkanımızın nakdi yardım talebini kabul etmediniz. Gördüm ki size Allah bir de erdemli ve onurlu bir aile olmayı da nasip etmiş. Bir şehit ailesinin bu onurlu ve dik duruşu karşısında çok duygulandığımı ifade etmek istiyoruz. Fırsat buldukça sizin gibi şehit ailelerini, gazilerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Terörden çok acılar çeken Türk Milletinin şehit ve gazileri devamlı gündeminde kalmalıdır” dedi.

Şehit babası Bekir Çetin, “Sağ olun, ziyaret ederek acımızı paylaşmanız bizim için gerçekten önemli. Türkiye’nin birçok ilinden hatta Almanya’dan bile ziyaretçilerimiz geldi. Oğlum vatan borcunu öderken şehit düştü. Bizler ailesi olarak onu devletimiz ve milletimiz bekası için şehit vererek borcumuzu ödedik. Vatan sağ olsun” dedi.