BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  GÜNCEL

Şehit aileleri bu kez fena kızmış!

Şehit aileleri önce AK Parti'ye ardından da CHP ve MHP'ye gitti. Ailelerin açılım konusundaki sözleri ise ateş gibi!

Abone ol

Kamuoyunda ''demokratik açılım'' olarak nitelenen çalışmaya tepki gösteren şehit yakınlarından oluşan bir grup, CHP'yi ziyaret etti.

Çeşitli illerden geldiği belirtilen şehit yakınları, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Türk bayrakları taşıyan şehit yakınları, Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu tarafından kabul edildi.

Algan Hacaloğlu, Türkiye'de PKK teröründen 1985-2000 yılları arasında 10 bine yakın asker, polis ve korucu ile yakılaşık 8 bin sivil vatandaşın şehit verildiğini kaydederek, bu kanayan yaranın Türkiye'nin en büyük acısı olduğunu söyledi.

''Terörle hiçbir zaman müzakere yapılamaz, terör muhatap olarak alınamaz'' diyen Hacaloğlu, ''Bir ülkede, bir grup, silahlı eylem yaparak, güç göstererek, devletin ortak kurallarını ihlal etme konumunda bulunuyor ise, bunu anlayışla karşılamak, buna bir meşruiyet izafe etmek söz konusu olamaz. Önce terör örgütü silahlı mücadeleyi sona erdirmeli, silahlarını kalıcı olarak bırakmalıdır'' dedi.

Hacaloğlu, CHP'nin, terör örgütünü muhatap kabul eden tüm girişimlere karşı olduğunun altını çizerek, affın da hiçbir şekilde terörle mücadelenin bir yöntemi olamayacağını belirtti.

Algan Hacaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terör örgütü silahını bırakmalıdır, davadan vazgeçmelidir. Dava, demokrasi davasıdır. Demokrasi davasının muhatapları da siyasi partilerdir, yurttaşlarımızdır, elinde silahla halkımı, askerimi öldüren, şehit eden değildir. Eğer 'silahları bırakma ve terörle mücadeleyi sona erdirme' gibi bir düşünce varsa, tabii hepimiz düşünürüz, o zaman hepimize görev düşer. Ülkede kalıcı barış ve uzlaşma koşullarının ortamı hep beraber yaratılır. Ama hiç kimse kalkıp da önce 'ayın 15'i, sonra haftanın çarşambası' diyerek bu ülkeye, insanlarımıza inanılmaz acıların örgütlenmesini yapmış kişi ve diğer kişileri, karşımıza 'Türkiye'nin geleceğinin, barışının, demokratikleşmesinin, huzurunun mimarı' olarak sunmasın. Elini kana bulamış bu kişiler, kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin muhatabı olamaz, hiçbir şekilde olamayacaktır.''

"İKTİDAR BİZİ MUHATAP ALSIN"

İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu, şehit aileleri olarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi için çok çalıştıklarını, diğer yandan tutuklu olduğu için huzur duyduklarını dile getirdi.

Gelinen noktada ''iktidarın şehit yakınlarını muhatap kabul etmediğini'' ileri süren Bayramoğlu, muhalefet partilerinin şehit yakınlarının sesi olacağını belirtti.

Şırnak'ta oğlunu şehit veren Mehmet Gençer de, sabah saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ettiklerini hatırlatarak, ''Şehit anneleriyle PKK terör örgütü mensuplarının annelerinin aynı kefeye konulmamasını'' istedi.