BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehidin fotoğrafı okuldan indirildi iddiası

Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir okulda görevli İngilizce öğretmeninin sınıfta asılı şehit özel harekat polisinin fotoğrafını indirdi iddiası tepkilere neden oldu.

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisinin sınıf panosundaki fotoğrafını indirdiği iddia edilen öğretmen protesto edildi.

Okurcalar Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, Güneydoğu'daki terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Coşkun Nazilli'nin fotoğrafının sınıf panosuna asılmasına İngilizce öğretmeni İ.A'nın tepki gösterdiği ve fotoğrafı indirdiği yönündeki iddialar üzerine, Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Ercan Uğur ile şehidin abisi Mustafa Nazilli ve vatandaşlar okul önünde toplanarak tepki gösterdi.

Uğur, okul önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan savunmasında şehit düşen kardeşlerine büyük bir saygısızlık yapıldığını belirtti. Uğur, "Bu tür düşüncede, zihniyette olanların peşinde olacağız. Bu memleket sahipsiz değildir. Bunları lanetliyoruz. Gerektiğinde de hainlik yaptıkları bu toprağa gömeriz. Yetkili kurumların gereğini yapması lazım." dedi.

Şehit polisin abisi Nazilli ise kardeşinin bu vatan için şehit olduğunu söyledi. Ülkesi için gerektiğinde kendisinin de şehit olmaya hazır olduğunu ifade eden Nazilli, "Bunu hainler iyi bilsinler. Biz korkmuyoruz. Şehit olmaya hazırız. Bu saygısızlığa da izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Nazilli, olayla ile ilgili kendilerine bir yanlışlık olduğunun söylendiğini vurgulayarak, "Öğrencilerden, velilerden öğrendiğimize göre bu saygısızlık yapılmış. Bu konunun takipçisiyiz. Gerekli merciler de gerekenin yapılacağını söylediler. Biz de bunu bekliyoruz." dedi.