BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Şehidin baba ocağına ateş düştü

Hakkari Çukurca'da şehit olan Uzman Çavuş'un acı haberi baba ocağını yasa boğdu

Abone ol

Hakkari Çukurca 'daki Karataş Jandarma Karakolu'na saldırı hazırlığındaki teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Doğan 'ın Adana'daki baba evinde yas var.

Doğan'ın şehit olduğu haberinin alınmasının ardından Sarıçam TOKİ Konutları'ndaki baba evine Türk bayrakları asıldı. Büyükşehir ve Sarıçam Belediyesi'nce evin önüne kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu.

Çadırda taziyeleri kabul eden şehidin ağabeyi Murat Doğan, 12 yıllık asker olan kardeşinin yaklaşık 5 ay önce İzmir'den Hakkari'ye tayin olduğunu belirtti.

OĞLU NE OLDUĞUNU BİLE ANLAMADI

Yaşadıkları duyguyu anlatmanın zor olduğunu vurgulayan Doğan, ''İnsanın ciğerinden bir şey kopması nasıldır, bu duyguları ancak bu şekilde öğrenebilir insan. Allah'tan en büyük duamız, niyazımız, isteğimiz inşallah bir an önce başka insanların, başka anne ve babaların üzülmemesi. Tek dileğimiz bu olur. Bizim içimiz yanıyor ama inşallah bir başka ailenin içi yanmaz'' diye konuştu.

Şehidin eşi Yasemin Doğan'ın Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde hemşire olduğu, çiftin 4 yaşında Ali Eren isminde çocuklarının bulunduğu öğrenildi. Bu arada, annesiyle dedesinin evine gelen şehidin oğlu Ali Eren'in Türk bayrağı asılı evin penceresinde oynadığını görüldü.

Öte yandan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde şehidin kardeşinin yanında bulunan ve acı haber üzerine yola çıkan anne Hacer ve baba Ali Doğan'ın gece saatlerinde Adana'da olacakları bildirildi.