BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehide kelle diyene tokat vurmak gerek!

Melikgazi'de düzenlenen 'Asker Uğurlama Şöleni'nde konuşan, MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz sert konuştu.

Abone ol

Etkinliğin açılışında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Koçyiğit, şehit annesi ile terörist annesini aynı kefeye koyduğunu öne sürdüğü AKP hükümetine yüklendi.

Kayserihaber.com'un haberine göre, konuşmasının devamında şehit annesi ile terörist annesi arasındaki farkı anlatan Koçyiğit, “Biz Türk anaları kınalı kuzularımızı bu toprakların vatan olarak kalması için şehit veriyoruz. Şehit olup geldiğinde “Vatan sağ olsun” diyoruz. Peki o analar çocuklarının niçin öldüğünü biliyorlar mı ? Cesedi veya ölüm haberi geldiğinde acaba ne diyor” diye konuştu.

Koçyiğit şöyle devam etti: “Bizlerde bizden sonrakilere örnek olması için evlatlarımızı şehit vermeye hazırız. Ancak Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak ve şehit anasıyla terörist anasını bir tutmamak şartıyla”. Daha sonra kürsüye gelen MHP Melikgazi İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Kemal Er ise terörün bitirilmesi adına verilen mücadelede ülkeyi yönetenlerin samimiyetinden şüphe duyduklarını belirtti.

“Biz şehidine kelle diyen 40 bin evladının canına kasteden bebek katili Abdullah Öcalan’a “Sayın” diyen bir Başbakan’ı hiçbir zaman istemedik” sözleriyle konuşmasını sürdüren Er, ilk genel seçimlerde AK Parti iktidarına gereken dersin verilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Korkmaz ise yer yüzünde Türk Milleti’nden başka hiçbir millette şehidi geldiğinde vatan sağ olsun diyebilene rastlanamayacağını ileri sürdü.
“Birileri Türk milleti ile gurur duyamıyor Türkiyelilik safsatası yapıyor” sözleriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Korkmaz, partililerine seslenerek “Şehidine kelle diyen bir başbakan var bu ülkede Allah’ın izni ile önümüzdeki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Osmanlı tokatı vurmalısınız” dedi.
Programda yapılan konuşmaların ardından 90’a 2 tertip askere gidecek olan 15 gencin eline kına yakılıp Kuran-ı Kerim ile Bayrak verildi.

Etkinliğin sonunda asker ailelerinin bazıları davul zurna eşliğinde oyarken bazıları da göz yaşlarına boğuldu.