BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.475,17
HABER /  MEDYA

Şefkat Tepe dizisinde flaş karar

Cemaatin kanalı Samanyolu'nun tartışılan dizilerinden Şefkat Tepe, baskı gerekçesiyle Konya'dan taşınıyor.

Abone ol

Çekimlerine üç yıl önce Konya’da başlanan Şefkat Tepe, başka bir şehirde çekim yapacak. Ser Film yöneticisi Salih Asan, “17 Aralık’a kadar hep teşekkür aldık.” diyerek şimdi ise kendilerine izin verilmediğini söyledi.

Şefkat Tepe’nin yapım, set ve oyuncu kadrosu, yeni yerlerde çekimlere devam etmek üzere Konya’daki evlerini toplamaya, eşyalarını taşımaya başladı. Ser Film yöneticisi Salih Asan, Samanyolu Televizyonu’nun en çok izlenen dizilerinden ‘Tek Türkiye’nin çekimleri için, oyuncu kadrosu ve set ekibiyle birlikte 7 yıl önce İstanbul’dan göç edip Konya’ya yerleşti. Salih Asan ve ekibi dört yıl boyunca Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ilçeleri başta olmak üzere merkezin değişik mahallelerinde Tek Türkiye dizisini çekti. Tek Türkiye’nin final yapmasının ardından çekimleri yine Konya’da gerçekleştirilen Şefkat Tepe dizisinin yapımcılığını üstlenen Ser Film ekibi, Konya ve çevresinde dizinin çekimlerine devam etti.

Hükümeti destekleyen Kordon Celil'i köpeklere parçalatmışlardı

Dizide, Kordon Celil'i canlandıran Ertuğrul Şakar, STV'nin Başbakan Erdoğan ve hükümete karşı izlemiş olduğu yayın politikasını gerekçe göstererek diziden ayrılma kararı almıştı. Şakar'ın son defa canlandırdığı Kordon Celil, eli kolu bağlı olarak iki köpeğin önüne atıldı ve vahşi köpekler Celil'in yüzünü parçaladı. Köpekler Kordon Celil'i parçalarken örgüt liderinin attığı kahkahalar ise dikkat çekti.

“17 Aralık operasyonuna kadar çekim yaptığımız her yerde yerel yöneticiler ve halktan hep teşekkür aldık. Çekim yapmadığımız yerlerin yöneticileri ‘Bizim oraya da çekim yapmaya gelin.’ ricasında bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bize defalarca çekimleri Konya’da yaptığımız için teşekkür etti, ‘Sizin dizinizi izleyerek memleket hasretimi gideriyorum.’ dedi. Dün bize tebrik ve teşekkürlerini sunan insanlar bugün hayat hakkı tanımaz hale geldi.” diyen Salih Asan, dizinin çekimlerine başka bölgelerde devam edeceklerini söyledi.

PEYGAMBER SAHNESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Peygamber Efendimiz’in (sas) nur hüzmesi şeklinde gösterildiği bir rüya sahnesiyle eleştirilerin odağı haline gelen Şefkat Tepe dizisinin çekimleri için verilen izin Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti. Valilik kararının ardından dizinin yapımcı şirketi Ser Film, Konya 2’nci İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

ÇEKİMLERE SINIRLAMA

Mahkeme, 21 Şubat 2104’te yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Konya Valiliği de yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulunmuştu. 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘yasağa devam’ kararından sonra Konya Valiliği, Şefkat Tepe’nin çekimlerinin yasak kapsamını genişletmiş; cami, mezarlık, han, hamam, hastane, postane, şehir meydanı, dağ, bayır alanlarda dizi çekimlerini engellemişti.