BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
MEDYA

Sefarad'ın solisti Sami Levi Survivor 2019 yarışmacı adayı oldu! Sami Levi kimdir?

Acun Ilıcalı, Şubat ayında başlayacak olan Survivor 2019 kadrosunu açıkladı. Survivor yarışma adayları arasında Sefarad Grubu'nun solisti Sami Levi de yer aldı. Peki müzisyen Sami Levi kimdir?

Survivor 2019'un yayın tarihinin açıklanmasından sonra hangi yarışmacıların yarışacağı merak konusu oldu. Türkiye ile Yunanistan arasında kıyasıya bir rekabet olacağına kesin gözüyle bakılan Survivor 2019'un, Acun Ilıcalı'nın açıklamasına göre 2 Şubat’ta başlayacağı öğrenildi. Yarışmacı adaylarının tanıtıldığı bugünlerde ise ünlü bir şarkıcının ismi göze çarptı.

Bu sene bir ilke imza atılacak olan Survivor'da Yunanistan'a karşı mücadele edecek olan Türk takımındaki yarışmacılar, seyircilerin oylarıyla belirlenecekken, adaylardan biri de Sami Levi oldu. Sefarad Grubu'nun solisti Sami Levi de Survivor 2019 için seyircilerin desteğini bekliyor.

Sami Levi, ayrıca geçtiğimiz yıl yine Tv 8 ekranlarında yayınlanan ve ünlü isimlerin buluştuğu 'Boksun Yıldızları' yarışmasına katılmıştı.

O Ses Türkiye 2019 Yılbaşı Özel programında yarışmacıların halk tarafından belirleneceğini açıklayan Acun Ilıcalı aday olan isimler için oylama yapılacağını belirtmişti. Ünlü şarkıcının aday olduğunu duyanlar, Sami Levi ismini Google'da aratmaya başladı. Peki kimdir bu Sami Levi?

Sami Levi 13 Nisan, 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. 1998 yılı Göztepe Lisesi mezunu. 5 yaşında ana okulunda müzikle tanıştı. İlkokul öğretmeni Levi ailesini Sami’nin sesi konusunda uyardı ve mutlaka değerlendirmesini söyledi.

 Musevi cemaatinde artık çok az konuşulan Ladino dilindeki Sefarad müziği ile büyüyen Sami, bu şarkıları anneanne ve babaannelerinden dinledi. Aile büyükleri tarafından kullanılan Ladino dilinde ve şarkılarla Sefarad kültürünü öğrendi.

996’da Cem Stamati’yle olan arkadaşlığı Sami’yi Sefarad Grubu ile tanıştırdı. Yaklaşık 8 yıldır Sefarad müziğiyle profesyonel olarak uğraşan Sami Levi grubun solistidir.

Sitene Ekle