BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sedef Kabaş Meclis gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a, “Gazeteci Sedef Kabaş, hangi suçu işlediği için gözaltına alınmıştır? diye sordu

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP’li Tanrıkulu, “Basına yansıyan haberlere göre gazeteci Sedef Kabaş, attığı tweet sebebiyle gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe yerleşkesine getirilmiştir. Basın odasına gelen bir polis memurunun Zaman ve Bugün Gazetesi çalışanlarını dışarı çıkardığı ve gazetecilerin ‘Emniyet müdürünün talimatı mı?’ sorusuna ‘Evet’ şeklinde yanıt verdiği iddia edilmektedir.” hatırlatmasında bulundu.

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Gazeteci Sedef Kabaş, hangi suçu işlediği için gözaltına alınmıştır? İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Zaman ve Bugün Gazetesi çalışanlarının dışarıya çıkarıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise hangi gerekçelerle Zaman ve Bugün gazetesi çalışanları dışarıya çıkarılmıştır?

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde akreditasyon uygulamasının amacı nedir? Gazeteci Sedef Kabaş 17-25 Aralık tweeti attığı için mi gözaltına alınmıştır? Gazeteci Sedef Kabaş’ın attığı “tweet”in düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmemesinin sebebi nedir?

Zaman ve Bugün Gazetesinin akreditasyona tabi tutulacağı kamu kurumları neresidir? Zaman ve Bugün Gazetesi dışında akreditasyona tabi tutulan başka hangi gazeteler vardır?”