BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Sedat Peker'den o sözlerine açıklama!

Sedat Peker, Rize'de düzenlenen teröre lanet mitinginde söylediği "oluk oluk kan alacak" sözlerine açıklık getirdi. Peker, o sözlerinin Ankara'daki terör olaylarına yorumlanmasını akılalmaz olarak nitelendirdi.

Abone ol

Sedat Peker, Rize mitinginde söylediği "oluk oluk kan akacak" ifadesine açıklık getirdi. Sosyal medyada, bu sözlerinin çarpıtılarak Ankara'daki terör olaylarına yorumlandığını söyleyen Peker, kendisini eleştiren HDP Eş Başkanı Demirtaş'ı da PKK'nın takım elbiseli sivil uzantısı olarak nitelendirdi.

Rize'de düzenlenen mitingte konuşma yapan Sedat Peker, "Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar" demişti.

Sedat Peker'e bir tepki de Kılıçdaroğlu'ndan geldi. CHP lideri Peker için savcıların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sedat Peker, Ankara'daki terör saldırısını lanetlediğini söyleyerek, Rize mitinginde yaptığı bir konuşmanın, Ankara'daki terör olayını kastediyormuş gibi sosyal medyada kullanıldığını ifade etti. Peker kendini şu sözlerle savundu:

“Ben konuşmamda ülkemizin askeri, polisi, istihbaratı ayaktadır, bu yüzden terör olayları karşısında ülkemizde kaos çıkmaması anlamında hiçbir şey yapmamalıyız, diyorum. Şehit haberi duyduğumuz zaman gerekirse ellerimizi kanatırcasına ısırmalı ancak gene de bir şey yapmamalıyız, diyorum. Daha sonrasında ise ülkemize karşı düşmanlık beslediğine inandığım ülkelerin isimlerini sayıp bu ülkelerin terör örgütlerini koruduğunu ve eğittiklerini söylüyorum. Terör örgütlerinden daha önemli düşmanımız ise bu ülkelerdir, diye belirtiyorum. Daha sonrasında yüce Allah göstermesin eğer ki bir gün güvenlik güçlerimiz yorgun düşerse ve yetersiz kalırsa vatandaşımızın kendini koruma hakkı doğduğu zaman, adeta dünyanın şah damarları kesilmiş gibi onların oluk oluk kanlarını akıtacağız diyorum.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisine yönelik “Çete liderine sağladığınız güvenliği, Ankara’da barış eylemi yapan sivil tolum örgütlerine sağlamadınız” sözlerini sarfettiğini belirten Peker, “Öncelikle gerçekten barış için mücadele eden herkesin yüce Allah’ın en şerefli kulu olduğunu söylemek isterim. Ben bu saldırıda vefat eden vatandaşlarımızın gerçekten barışsever olduklarına inandığımı da belirtmek isterim. Estağfurullah ben haddimi bilirim. Bir hafta cezaevinde yatan insanlar bile bilir ki bu dünyanın en büyük çetesi suç örgütü, terör örgütü PKK’dır!.. Kendiside PKK’nın takım elbiseli, kravatlı sivil uzantısıdır. Barış için gerçekten mücadele eden herkese ise benim boynum kıldan incedir.”