BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  POLİTİKA

Sedat Peker'den ilginç Erdoğan çıkışı

Sedat Peker'den 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti'ye destek geldi. İşte Peker'in o çok konuşulan sözleri;

Abone ol
Ergenekon davasından bir süre tutuklu kalan Sedat Peker, Türkiye'nin kaderinin Erdoğan'ın kaderiyle benzeştiğini iddia etti. Erdoğan'dan nefret etse de hatta öldürmek istese de yine de kendisine destek olacağını söyleyen Peker, Erdoğan'ın devletin direnç sembolü haline geldiğini kaydetti.

Sedat Peker, sosyal medya hesaplarından 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti'ye destek verdi. Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek olunması yönündeki sözlerinin kendisine ziyarete gelen dostları tarafından zaman zaman hatırlatıldığını anlatan Peker, Erdoğan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderinin bir bütün haline geldiğini söyledi. İşte Peker'in açıklamalarından satır başları;

"Siz sevin veya sevmeyin, nefret edin veya etmeyin, ortada olan bir gerçek var. O gerçekte şudur ki; Tayyip Erdoğan’ın kaderiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderi bir bütün haline gelmiş durumdadır. Recep Tayyip Erdoğan'a diz çökertebilirlerse devletimize de diz çökertecekleri apaçık ortadadır. 
 
Bugün yaşadıklarını gördüğümüzde içimizin ürperdiği Irak, Suriye ve Libya’nın durumunu bile arar hale gelebiliriz. Bu üç ülke kendini medeni dünya olarak adlandıran egemen güçlere hiçbir şey yapmadığı halde sırf  Müslüman oldukları için akıbetleri ortadadır. 

"ERDOĞAN'A DESTEK OLMAK ZORUNDAYIZ"
 
6-7 sene sonra Merkez Bankası’ndaki rezervlerimiz 1 Trilyon Dolar’a yaklaştığında, 2000 km menzilli füzeler ürettiğimizde, nükleer santrallerimizi kurabilecek hale geldiğimizde tekrardan Tayyip Erdoğan'dan nefret etmek isteyenler nefret edebilir, sevmek isteyenler sevmeye devam edebilir, hatta öldürmek isteyenler düşünceleri değişmediyse yine öldürmek isteyebilirler. Ancak şu an kendimizi vatansever olarak adlandırıyorsak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin direnç sembolü haline gelmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak zorundayız.’’ dediğimde bu sözlerimi dinleyen arkadaşlarımın da aklı gerçekten karışıyor.

"MEZARDAN BABAM ÇIKSA TANIMAM"
 
Sayın Tayyip Erdoğan ile ilgili görüşlerimi dile getirdiğim bazı arkadaşlar ise aynı memleketten olduğumuz için hemşehricilik duygusuyla benim bu şekilde düşündüğümü ve bunları dile getirdiğimi söylüyorlar. Ben hemşehrilik konusunda çocukluğumdan beri hassasiyeti olan bir insanım. Bunu beni tanıyan herkes zaten bilir. Ancak beni tanıyanlar yine bilirler ki; adalet ve ülke yönetimi söz konusu olduğunda değil hemşehrim, mezardan babam çıksa dahi onu bile tanımam.
 
Sohbetlerimizin sonunda arkadaşlarımızın bazıları; "Peki, Reis sen seviyor musun? Nefret mi ediyorsun? Öldürmek mi istiyorsun?’’ diye sorduklarında verdiğim cevap; ‘’Yüce Allah biliyor ben insan olarak kendisini seviyorum. Ancak biraz önce örnek verdiğim insanlar gibi eğer nefret etseydim ya da öldürmek isteseydim bile (Yüce Allah korusun.) kendisine düşman olan güruha bakarak yine ona destek olurdum."