BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL

Sedat Peker : 'Yatağıma kamera koydular'

Sedat Peker'den Cemaate suçlamalar geldi. Peker'in iddiasına göre Cemaat polisleri yatak odasına kamera yerleştirdiler.

Abone ol

Sedat Peker 'Paralel Yapı'nın yatak odasına kamera yerleştirdiğini' öne sürdü. 2002 yılında paralel yapı polisleri tarafından göz altına alındığını belirten Sedat Peker, nezarette tutulduğu süre içinde evine de kamera yerleştirildiğini iddia etti.

İşte Sedat Peker'in iddiaları;

"2002 yılının Ekim ayında cezaevine girmeden bir kaç ay önce evime polisler geldi. Gelen polisler geçtiğimiz aylarda yapılanan paralel yapı soruşturmalarında pasifize edilen isimlerdi. Hakkımda ihbar olduğunu söyleyerek beni ve evde bulunan arkadaşlarımı organize şubeye getirdiler. 2-3 gün nezarette kaldıktan sonra serbest bırakıldık.

EVDE GİZLİ KAMERA ÇIKTI

Arkadaşlarla beraber eve döndüğümüzde hepimizin aklında; ‘’Bu işte bir şey var, organize şube böyle bir sebeple insanı gözaltına almaz.’’ soruları vardı. Bu konuyu kendi aramızda tartışırken teknolojik cihazlardan yetkili olan arkadaşımız koşarak yanıma gelip; ‘’Reis evde gizli kamera buldum.’’ dedi. Bende kameranın nerede olduğunu sorduğumda toplantı yaptığımız odadaki televizyonun içine gizlendiğini söyledi.

KAMERALARDAN BİRİ YATAĞIMA DÖNÜKTÜ

Kendisinden evin diğer noktalarını da aramasını varsa onlarıda bulmasını rica ettim. Bu arkadaşımız elindeki teknik cihazların yardımıyla bir başka gizli kamerayı da benim yatak odamda ki klimanın içine yerleştirilmiş şekilde buldu. Kameranın objektifi direk olarak yatağıma yönelik vaziyetteydi. O anda çok sinirlenip bağırıp çağırmaya başladığımda avukat arkadaşlarımızdan bir tanesi kameraları sökerken kayıt yapalım, bu kayıtları ileride delil olarak kullanabiliriz dedi.

SAVCI : KONUYU KAPAT DEDİ
Gizli kameraların sökülmesi kayda alındıktan sonra cihazlar avukatlar vasıtasıyla organize şubeye gönderildi. Teslim edilmesi karşılığında da tutanak istendi. Daha sonra dönemin yetkili savcısına giderek konu anlatıldı. Ancak sayın savcı bırakın bize şikayetçi olun demeyi, konuyu kapatmamızın daha doğru olacağı yönünde telkinlerde bulundu.

KAMERAYI KİM KOYDURDU?

Ben geçmişte yaşanan bu olayı Ergenekon Mahkemesi’nde de anlattım. ‘’Bana bunu Adil Serdar Saçan’ın başında olduğu ekip yaptı.’’ dediğimde, Organize Şube Eski Müdürü Adil Serdar Saçan söz alıp; ‘’Kamera olayı doğrudur, ancak ben yapmadım. Şuan ki Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven o zaman istihbarat şube müdürüydü, o yaptı.’’ dedi. (Recep Güven isimli emniyet müdürüde paralel yapının adamı olduğu için açığa alınan müdürlerden biridir.)