BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  MEDYA

Sedat Ergin'den Ahmet Hakan'la ilgili ilk açıklama

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Sedat Ergin, "Hangi gazeteci kendisinin sabahın 04.00’ünde açıklama yapmak ister. Bu tehditkâr bir söylemin getirdiği bir noktadır. Bunun bir an önce son bulması gerekiyor." diye konuştu.

Sedat Ergin'in açıklaması şöyle:

"Ahmet Hakan'ın bu tehditler yüzünden koruma talebi de olmuştu. Bazı köşe yazılarında kendisine çok ağır ifadeler kullanılmıştı. Bu tehditlerle yaşamak artık bizim hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık bunun bir son bulması gerekiyor. Demokraside basının, gazetelerin, gazetecilerin bu şekilde saldırıya maruz kalması kabul edilemez.

6-8 Eylül’de Hürriyet Gazetesi’ne saldırılar düzenlendi, hepimiz oraya gittik. Bugün gazetemizin bir yazarı bir saldırıya uğradı, hepimiz buradayız. Hangi gazeteci kendisinin sabahın 04.00’ünde açıklama yapmak ister.

Bu uzun zamandır basını hedef alan, hedef gösteren tehditkâr bir söylemin getirdiği bir noktadır. Bunun bir an önce son bulması gerekiyor. Bu tehdit dilini kullananların buna bir son vermeleri, son bulması gerekiyor.

Kendisi tehditlere karşı önlem talebinde bulundu, ona rağmen önlenemedi.

2015 yılında gazeteciler can güvenliğinden emin değiller, can güvenliğimizden endişe içindeyiz.

Burnunda bir kırık var ameliyat olması gerekiyor. Üçüncü ve dördüncü kaburgalarında bir kırık var. Elinde ezik var. Ameliyatın kaçınılmaz olduğu söyleniyor."

ERTUĞRUL ÖZKÖK: BUNLAR GAZETECİLERİ YILDIRAMAZ

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök de şu açıklamayı yaptı:

"12 Eylül’ü gördüm. 12 Eylül’de her alanda fikir mücadelesi yapan gazetecilerin 12 Eylül’den sonra birbirlerini tehdit etmek gibi bir davranışı görmedim. Bunlar gazetecileri yıldırmaz. Hürriyet’in başından böyle olaylar çok geçti. Biz bunlardan çekinmeyiz ama her türlü saldırı bizim medeni ülkeler ligindeki sıramızı 1-2 sıra düşürüyor. İnsanlara, kurumlara saldırarak mesafe aşamazlar. Bu mesleğin çok cesur insanları vardır. Çekinmezler."