BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.471,73
HABER /  GÜNCEL

Seda Sayan RTÜKü birbirine düşürdü

Kanal D'de 'Sabahların Sultanı' adıyla program yapan sanatçı Seda Sayan RTÜK'ün AKP'li üyelerini birbirine düşürdü.

Abone ol

Seda Sayan RTÜK'ün AKP'li üyelerini birbirine düşürdü. Programa evli bir çifti konuk eden ve ‘'Üç yıldır cinsel açıdan birleşemediklerini'' söyleyen Sayan, bu çift için Doktor Haydar Dümen'den yardım istedi. RTÜK'ün AKP'li üyesi İlhan Yerlikaya toplumun değer yargılarına aykırılık olduğu gerekçesiyle Kanal D ve Seda Sayan'a ceza verilmesini istedi. Kurulun AKP kontenjanından seçilen diğer üyeleri ise cezaya gerek görmedi.

"SON DERECE ÖZEL SORUN"

Yerlikaya bunun üzerine karara muhalefet şerhi yazarak ‘'Programda sunucu 'Haydar Dümen hocamıza, buradan bir çiftimizi gönderiyorum. İnşallah, evliliklerini kurtaracaklar ve birleşemiyorlar ve hocamızın sayesinde inşallah, birleştiklerinin haberini buradan alacağız' demiştir. Bu sözleri saat 12.56'da yayınlanmıştır'' dedi.

YAYINCILIK ETİĞİ İLE BAĞDAŞMIYOR

Yerlikaya, bu yayında toplumun değer yargılarının dikkate alınmadığını belirterek ‘'Evli bir çiftin üç yıldır cinsel beraberlik yaşayamaması gibi, son derece özel bir sorununun, kişilerin görüntüleri ile birlikte, milyonların önünde ekranlara taşınarak deşifre edilmesi, hem bu insanların rencide edilmesi, hem toplum önünde küçük düşürülmesi, hem de özel hayatlarının açık edilmesi açısından yayıncılık etiği ile bağdaşmamaktadır'' dedi.