BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  POLİTİKA

'Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz' dedi mi?

Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceklerini söyledi mi?

Abone ol

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eş başkanı Selahattin Demirtaş, seçimlerden sonra Kürt halkının özerklik ilan edeceğini söyledi mi? Demirtaş o iddayı bakın nasıl yalanladı.

BDP'DEN YALANLAMA

BDP, Selahattin Demirtaş'ın "Seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz" şeklinde bir ifadeyi kullanmadığını bildirdi.

BDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bir haber ajansının BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini maksatlı bir biçimde çarpıttığı savunularak, "Cihan Haber Ajansı'nın servise koyduğu "Demirtaş: Seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz' başlıklı haber çarpıtmadır. Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşan Eş Genel Başkanımız Demirtaş'ın açıklamalarında haber ajansında iddia edildiği gibi "Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz' şeklinde hiç bir ifade yoktur. Bu ifade tümüyle ajansa aittir. Sayın Demirtaş konuşmasında yerel seçimlerin önemine işaret ederek halkın kendi kendisini yönetme sürecine vurgu yapmış ve bu anlamda demokratik özerkliğin inşasıyla ilgili süreçten söz etmiştir. İlgili haber ajansını haberini düzeltmeye çağırıyoruz" denildi.

DEMİRTAŞ NELER DEMİŞTİ?

Demirtaş, Ankara ve İstanbul belediyelerinin doğalgaz başta olmak üzere bütün gelirlerinin kasalarında kaldığını, BDP'li belediyelerden ise yüzde 40'lara varan kesintiler yapıldıktan sonra hesaplarına para aktarıldığını dile getirdi. Demirtaş, "İller Bankası ve AB kredileri sorgusuz sualsiz AKP belediyelerine aktarılıyor" dedi.

'ASLA KABUL EDİLEMEZ'

BDP'li belediyelerin hırsızlık yapmadığını anlatan Demirtaş, "AKP belediyeleri rant ve rüşvet dağıtma mekanizması üzerine kurulu. Bu tür şeyler asla kabul edilemez ve affedilemez. Buna rağmen bizim belediyeler daha başarılı, çünkü başkanı da işçisi de aynı ruhla çalışır." ifadelerini kullandı.

'ASIL İNŞA EDİLECEK DEMOKRATİK ÖZERKLİKTİR'

Kürt halkının artık kendisini yönetme aşamasına geldiğini belirten Demirtaş, "Seçimden sonra sadece fuar ya da kültür merkezi inşa etmeyeceğiz. Asıl inşa edilecek şey demokratik özerkliktir. Bu halk artık kendisini yönetme aşamasına geldi. Muhtarlar, mahalle meclisleri vs. Anadilimizde, lehçelerde Arapça, Ermenice, Süryanice hizmet alma noktasına geldi. Bunları yapmak için devleti bekleyemeyiz. Halkımızın ana dilinde eğitimi olacak, ders kitapları olacak. Devleti bekleme zorunda değiliz. AKP'nin insafını beklemek zorunda değiliz. İşte BDP'li belediyeler bunu hayata geçirecek." diye konuştu.