BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Seçimler ne zaman? Tarihi Erdoğan açıkladı işte erken seçim kararı

TÜRKİYE erken seçim kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını duyurdu. Son dakika haberle birlikte gündem bir anda değişti. 24 Haziran tarihinde bakın ne var? İşte yeni seçim tarihi;

Abone ol

Dün gözler Beştepe'deki seçim zirvesindeydi. Ve karar çıktı: Türkiye erken seçime gidiyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli 26 Ağustos 2018 tarihini önermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında kameraların önüne çıkarak açıkladığı tarih herkesi ters köşeye yatırdı. Erken seçim 'beklenenden de erkene' alındı.

24 Haziran 2018 tarihinde seçime gidiliyor. Milletvekili genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi Ramazan Bayramı'ndan hemen sonraki pazar günü yapılacak.

ERDOĞAN SEÇİMİ BU SÖZLERLE DUYURDU: Erdoğan erken seçim kararı öncesinde Devlet Bahçeli ile Beştepe'de yarım saatlik zirve yaptı. Zirveden sonra Bahçeli parti teşkilatının yetkili organlarını toplarken Erdoğan kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklaması son dönemlerdeki en yoğun ilgiyi gören açıklama oldu.

Cumhurbaşkanı alınan erken seçim kararını şu sözlerle duyurdu;
Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçeli'nin dün Meclis'teki teklifini değerlendirme fırsatını bulduk.
- 15 Temmuz darbe girişinin başarsızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin başlangıcı oldu.
- Bahçeli'nin çağrısını enine boyuna değerlendirdik. Erken seçim teklifine olumlu yaklaşıyoruz.

SEÇİMLER 24 HAZİRAN 2018'DE

- Erken seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.

BAHÇELİ TWITTER'DEN KARARI DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirve sonrasında yaptığı açıklamayı MHP lideri Devlet Bahçeli, twitter adresinden değerlendirdi. Cumhur ittifakının adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu bir kez daha söyleyen Bahçeli,  "Tekraren diyorum ki; Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gayret bizden takdir Türk milletinden, himaye ise Cenab-ı Allah’tandır. Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’dir, Türk milletinin ruh kökünden parlayarak doğmuştur. Önümüz hamd olsun açık, gelecek aydınlıktır" diye konuştu.

YSK HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, seçime katılma haklarının Siyasi Partiler Kanunu'nda belirlendiğini söyleyerek, gerekli kayıtları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan isteyeceklerini açıkladı.

YSK'nın seçimler için hazırlığının tam olduğunu belirten Güven, gazetecilerin İYİ Parti ile ilgili sorusuna ise gerekli incelemelerin ardından kurulun bir karar vereceğini ve bunu da kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

24 Haziran 2018 neye denk geliyor? Erken seçim tarihi