BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.491,29

Seçimle ilgili en inandırıcı anket

Seçimle ilgili en inandırıcı anket

Marmara sosyal araştırmalar ve danışmanlık şirketinin araştırdığı ve ilk kez internethaber'de yayınlanacak olan, "türkiye siyasi eğilim /ocak 2011" araştırmasının sonuçları, bu pazar bir genel seçim olsa iktidarın yine tek başına ak parti olacağını ortaya koydu.

Seçimle ilgili en inandırıcı anket

İşte Sonuçlar
AK PARTİ : % 45,3
CHP : % 26,0
MHP : % 12,9
BDP : % 5,9
Saadet P. : %1,6
Demokrat P.: % 1,5
BBP : %1,3
Has Parti: %1,2
DSP: %1,2
Hepar: %1,0
Diğer: % 2,1

Seçimle ilgili en inandırıcı anket

İKİ DİL TARTIŞMASI SEÇMEN ÜZERİNDE SANDIĞA GİDERKEN BÜYÜK BİR ETKİ YARATMIYOR...

Seçmenin %55,9’u iki dil tartışmasının oy verme eğilimlerine etki etmeyeceğini ifade ederken, %19,2’lik bir grubunun konu ile ilgili bir fikri olmaması dikkat çekici özellikte araştırma bulgularına yansımıştır.

Seçimle ilgili en inandırıcı anket

SEÇİM YAKLAŞIRKEN EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK VE EKONOMİ...

Seçim yaklaşırken beklenildiği gibi en önemli sorun yine işsizlik ve ekonomi... Araştırmada dikkat çeken bir başka nokta ise terör eylemlerinin uzunca bir süredir durağanlaşmasından dolayı Kürt sorunu ve PKK/Terör sorunu iki farklı kavram olarak seçmenin zihninde yer bulmaya başlamıştır. Kürt sorunu toplumda daha belirgin bir hale gelerek, %11,3 ile %8,4’lük PKK/Terör sorununun önüne geçmiştir.

Seçimle ilgili en inandırıcı anket

CHP ve MHP oylarında artış var ancak iktidar için yeterli değil...

CHP’nin yeni kongresi sonrası parti içi kavgaların yerini birliktelik mesajlarının alması, son dönemde CHP’de biraz olsun oy oranında artışı ortaya koymuştur. MHP ise iki dil ve özerklik tartışmalarının alevlendiği son günlerde beklenildiği ölçüde olmasa da %0,3’lük bir artış göstermiştir. Hem CHP’nin hem de MHP’nin oylarının önceki araştırmalara göre artırdığı gözlense de, iktidar olabilmek veya koalisyon hükemeti kurabilmek için yeterli olmadığı görülmektedir.