BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  GÜNCEL

Seçimin asıl galibi Devlet Bahçeli! MHP bakın kaç milletvekili aldı

TÜRKİYE 24 Haziran 2018 seçimlerinde tercihini yaparken MHP bu seçimin kazananlarından oldu. Erken seçim isteği ile eleştirilen Devlet Bahçeli tahminlerin ötesinde oyla partisini Meclis'e taşıdı. İşte MHP'nin zaferi:

Abone ol

27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı doğru hamlesi ile doğru yerde konumlanan Devlet Bahçeli oldu. Partisi MHP'yi Cumhur ittifakı ile Meclis'e taşıyan Devlet Bahçeli, anket şirketlerini de şaşırtan bir başarı elde etti.

MHP TARİHİ ZAFER ELDE ETTİ : Devlet Bahçeli seçim zaferi sonrasında partililere hitap etti. Bahçeli 'Üzerimize oynanan oyunlara rağmen MHP tarihi bir başarı elde etmiştir' dedi.

Bahçeli seçim zaferi ile coşan partililere şunları söyledi:
-Göğüslediğimiz badireleri, karşı karşıya kaldığımız tertip ve tuzakları dikkate aldığımızda Milliyetçi Hareket Partisi bugün tarihi bir başarıya imza atmıştır. Bizi yıkmak istediler, başaramadılar. Tahrip etmek istediler, sonuç alamadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmışlardır. Türk milleti, Milliyetçi Hareket’i TBMM’nin hem kilit partisi yapmış, hem de denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir.

MHP ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK
'
MHP yeni sistem içinde vazifesini en iyi şekilde muhafaza edecektir'  diyen Devlet Bahçeli yeni döneme ilişkin de şöyle konuştu:
-
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi azimle yerine getireceğiz. Tarafımız Türkiye’dir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir. Temel önceliğimiz var olan, üst üste yığılan, günden güne tesir alanını genişleten vahim sorunların çözümüne katkı sunmak, destek vermektir. Bu maksatla da elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı, müspet, uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Milli ve yerli duruşun Türkiye’de tam hakim olması için tüm gücümüzle çalışacağız.'

SEÇİMİN GALİBİ MHP VE BAHÇELİ
Televizyon kanalları Devlet Bahçeli'nin konuşmasını canlı yayınla verdikten sonra 'Bu seçimin tartışmasız galibi MHP ve Devlet Bahçeli'dir' yorumunda bulundular.

Bir çok anket firması MHP'nin yüzde 10'dan düşük oy alacağı kehanetinde bulunmuştu. İddialar 'dip dalgası' ile İYİ Parti'nin MHP oylarını eriteceği yönündeydi. Muhaliflerin bu umutları suya düştü. Dip dalga MHP'yi değil Akşener ve ekibini 'dibe' çekti.

MHP'Yİ İKTİDAR ORTAĞI YAPTI : Erken seçim talebini ortaya atarak AK Parti'yle ittifak yapan Devlet Bahçeli öngörüsü ve bu siyasi manevrası ile bu seçimin kazananı oldu. MHP'nin içinde yer aldığı Cumhur ittifakı oyların yüzde 53.63'ünü alarak Meclis çoğunluğunu elde etti. MHP'nin milletvekili sayısı ise resmi olmayan sonuçlara göre saat 23.00 itibariyle 48 oldu. 24 Haziran seçiminin kazananı olan Devlet Bahçeli, Cumhur ittifakı ile partisine iktidara taşımış oldu. 

MHP yüzde 10'un altında kalır diyenlere de kapak attı. Resmi olmayan sonuçlara göre MHP'nin oyu yüzde 11.22 oldu. Devlet Bahçeli 5 milyon 380 binden fazla oy aldı.