BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Seçimi bilen anketçiden HDP'yi bitirecek kehanet!

Seçim sonuçlarını bilen tek anketçi Adil Gür, "HDP hendek siyasetini sürdürmeye devam ederse Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler ortaya çıkacak" dedi.

Abone ol

Son anketiyle 1 Kasım seçim sonuçlarını bilen tek anket şirketi olarak Türkiye seçim tarihine adını yazdıran A&G Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, A Haber'de Söz Teması programına katıldı.

Gür, "HDP, PKK ile arasına mesafe koyamazsa ve bu tavrını sürdürürse etkinliğini kaybeder" dedi.


"YENİ KÜRT PARTİSİ" İDDİASI

Daha önce "Muhalefet bu 1 Kasım sonuçlarını iyi analiz etmezse, nerede hata yaptığını düşünmezse 5. parti tam da muhalefetin ortasından çıkacak." diyen Gür'den bu kez yeni Kürt partisi iddiası geldi.


"HENDEK SİYASETİ DEVAM EDERSE..."


Gür, "Şayet HDP bu tavrını sürdürmeye devam ederse kişisel kanaatim Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler ortaya çıkacaktır.

Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler doğacaktır."

 HDP'ye oy veren 7 Haziran'da 6 milyon veya 1 Kasım seçimlerinde oy veren milyonların tamamını PKK ile bir değerlendirmek PKK'nın yaptığı her eylemi meşru gören seçmenler olarak değerlendirmek mümkün değil. Böyle olunca şayet HDP, PKK ile arasına mesafe koymazsa Güneydoğu Anadolu bölgesinde son dönemde kurtarılmış bölgeler diye tabir edilen, özyönetim adı altında tabir edilen bölgelerdeki sizin tabirinizle hendek siyasetini devam ettirirse öyle zannediyorum ki kısa orta ama çok uzun vadede olacağını zannetmiyorum Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler doğacaktır." dedi.