BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  GÜNCEL

Seçimden sonra hükümetten ilk operasyon

İktidar ile Gülen cemaati arasındaki gerilimin neden olduğu bürokrasideki atama operasyonları, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sürüyor.

Abone ol

Seçimlerin ardından hükümet ilk operasyon sinyalini verdi. Gülen cematine yakın bir isim olarak gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bugün görevinden alınıyor.

30 Mart tarihinden sonra Cumhurbaşkanlığı'na yeni atama kararnameleri gönderilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, bu kararnamelere onay verdi. Bu çerçevde Başbakanlık Müşavirliğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar atandı. Bir başka deyişle müsteşar, kızak göreve çekildi. Emin Zararsız’ın 2011 Ağustos ayında Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçirilmesiyle boşalan SGK Başkanlığı koltuğuna Fatih Acar oturtulmuştu. Gülen Cemaati’ne yakın bir isim olarak gösterilen Fatih Acar’ın göreve başlamasıyla birlikte, Milli Görüş kökenli personele karşı bir tasfiye hareketi başlattığı iddia edilmişti. Acar, geçen yıl müsteşar olmuştu. Acar, müsteşarlığının birinci yılında görevinden alındı.

SGK'NIN İKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ GÖREVDEN ALINDI

Kritik kurumlardan biri olan SGK'nın iki üst düzey yöneticisi de görevden alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam da, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Pekten de, bakanlık müşaviri olarak tayin edildi.

buyuk.20140402101120.jpg

(Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı, Fatih Acar)

Seçimin ertesinde 1 Nisan 2014 tarihinde de, şu atamalar yapılmıştı:

-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Harun Tuncer, Başbakanlık Başmüfettişliğine atandı.

-Gençlik ve spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı İsmail Oral başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

-Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'na Mehmet Haluk Uçkun getirildi.

-Mülkiye başmüfettişliklerine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüzmen getirildi.

-Maliye Bakanlığı Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Şeref Çolak yeniden tayin edildi.

AHMET TURAN ALKAN'DAN CEMAAT OPERASYONU YORUMU (TIKLA OKU)