BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Seçimden sonra AK Parti'nin ilk hedefi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, seçim sonrası partinin ilk hedefini açıkladı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "İnşallah milletimiz destek verirse tek başımıza, yoksa parlamento içinde diğer partilerle de mutabakatlar sağlayarak 2015 seçiminden sonraki en önemli hedefimiz, ilk hedefimiz yeni anayasa" dedi.

Atalay, partisinin Asım Savaş Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Sarıçam İlçe Kongresi'nde, bugün Türkiye'nin tüm illerindeki değişik ilçelerde partilerinin kongreler gerçekleştirdiğini söyledi.

2015 seçimlerinin önemine dikkati çeken Atalay, 2023 hedeflerine giden yolda bu seçimleri "en önemli safha" olarak değerlendirdi.

Atalay, bu seçimin ardından Türkiye'nin 4 yıl seçimsiz bir dönem yaşayacağını aktararak, "O 4 yıl bizim için çok değerli. İstikrarlı bir yönetimin, hükümetin bütün çalışmalarını rahatlıkla yürüteceği, parlamentonun rahat bir çalışma yapacağı bir döneme gireceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin bir Türkiye partisi olduğunu, Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde, beldesinde teşkilatlarının bulunduğunu ve Türkiye'nin her kesimini kucakladıklarını belirten Atalay, "Biz adeta Türkiyeyiz, kendimiz Türkiyeyiz. Bunu çok iyi bilmek ve teneffüs etmek lazım. Biz belli kesimlerin, belli bölgelerin partisi değiliz. Hiç kimse bizim için öteki değil. Bütün Türkiye'yi kuşatıyoruz" şeklinde konuştu.

Atalay, AK Parti'nin kesintisiz tek başına 12 yıldır iktidarda olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bir yenilenme, değişim geçirdik. İlk defa genel başkanımız değişti. 12 yıl sonra, daha doğrusu kuruluştan yaklaşık 13 yıl sonra ilk defa genel başkanımız değişti ve şimdi değerli kardeşim, meslektaşım Ahmet Davutoğlu bizim genel başkanımız. Şunu bilin, bu değişimde de görüldüğü gibi hareket bizde kişilerle yürümez. Bizde ilkeler ve kadrolarla yürür. İsimler değişir hareketimiz aynı güçle devam eder. O isimler değişirken kendi içimizde tabi ki görüşlerimiz, değerlendirmelerimiz olur, farklı tekliflerimiz olabilir, olmuştur da. O teklifleri olanlardan birisi bendim ama karar verilir, istişare biter ondan sonra hepimiz tek yumruk olur, kenetlenir ve yolumuza devam ederiz. Şimdi de genel başkanımız ve değerli Başbakanımızla onun liderliğinde yolumuza devam ediyoruz. Kurucu genel başkanımızı Cumhurbaşkanlığına gönderdik ve o da orada ülkenin başında liderliğini sürdürüyor. Bu ekip öyle bir ekip, Türkiye'de görülmemiş bir ekiptir, dünyada da örneği azdır. Bu şekilde birbirine bağlanmış bizler, bir dava ahlakı içinde aynı zamanda bir kardeşlik hukuku içinde hep birbirimize öyle baktık ve öyle bakarız. 'Benler' yok, 'biz' varız."

ŞİDDET SİYASETLE BİRLİKTE OLURSA FELAKET OLUR

"Bizim ki tam bir siyasi mücadeledir, demokrasi mücadelesidir. Biz şiddeti, kini, nefreti, siyasetimize yaklaştırmadık" diyen Atalay, "Aman ha yaklaştırmayın. Şiddet siyasetle birlikte olursa felaket olur. Hala şiddetin gölgesinde siyaset yapma heveslileri var onlar Türkiye'de başaramazlar, çok şey kaybettiler ve kaybederler. Onun için siyaset düşüncedir. Siyasetin kendi yöntemi, yolu vardır. Şiddet kin ve nefret oraya asla yaklaşmamalıdır" dedi.

İLK HEDEFİMİZ SIFIR ANAYASA

Daha yapacakları çok iş olduğunu aktaran Atalay, 2023 hedeflerine doğru ilerleyeceklerini bildirdi.

Atalay, diğer partiler gibi seçim beyannamesi hazırlayıp bir kenara koymadıklarını vurgulayarak, iktidar oldukları ve tekrar iktidar olacaklarını bildikleri için ayağı yere basan, gerçekleşebilir projeler, taahhütler hedefler ortaya koyduklarını ifade etti.

Demokratikleşmenin daha da ilerletilmesi ileri demokrasi hedeflerinin olduğunu dile getiren Atalay, "şöyle devam etti:

"En başında da anayasa var. İnşallah milletimiz destek verirse tek başımıza, yoksa parlamento içinde diğer partilerle de mutabakatlar sağlayarak 2015 seçiminden sonraki en önemli hedefimiz, ilk hedefimiz yeni anayasa. Anayasanın değiştirilmesi falan değil sıfır anayasa. Türkiye'ye yakışan bu çağa yakışan sıfır bir anayasa. İlk hedefimiz bu ve o olmadan Türkiye'yi ileri demokrasiye kavuşturamayız ve tabi ekonomi ile ilgili hedeflerimiz... İktidarı devraldığımızda Türkiye dünya ekonomi sıralamasında 26'ncı sıradaydı bizim dönemimizde çabalarımızla şu anda 17'nci sıradayız. G20 dediğimiz 'Zenginler Kulübü' diye de anılan 20 ülkenin içindeyiz. G20, 2015'te toplantılarını Türkiye'de yapacak. Türkiye böyle bir ülke. 2023 için hedefimiz inşallah ilk 10'a girmek. Hedefimiz, planımız bu."

Atalay, milletin yapılan hizmetlerin hepsinin kıymetini bildiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin her yerinde milletimiz AK Parti iktidarının kıymetini bildi ve biliyor. Biz 2002'de yüzde 34.2 oy aldık son Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52'ye yükseldi. Bu kolay kolay örneği olmayan veya çok nadir olan bir durumdur" dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Atalay, seçime giden yolda önlerinin açık olduğunu dile getirerek, "Bu konuda yolumuz açık. CHP gibi müzmin bir muhalefet var. Zaten onlara artık bu ırsi olmuş, yani onlar iktidar falan olamaz. Onlar muhalefet hastalığına kapılmışlar öyle giderler. Hiçbir muhalefet bulamazlarsa kendi içlerinde muhalefet üretirler. Onların iktidar olacağı falan yok. Onlarla ilgili bir sorunumuz da yok" ifadelerini kullandı.

Diğer muhalefet partilerini de eleştiren Atalay, şöyle devam etti:

"Diğer muhalefet partilerini biliyorsunuz zaten. MHP'ye vatandaş ömründe bir defa iktidar imkanı verdi ama erken bırakarak kaçmak zorunda kaldı. 2001'de memleketi ne kadar fakirleştirdiklerini hepimiz biliyoruz. Felaketti o kriz. Yüzde 50 fukaralaştık. Bunları herkes biliyor. Diğeri (HDP) zaten o son 6-7 Ekim... 'Türkiye partisi oluyoruz' diye yola çıktılar ama daha kaçıncı ayında tekrar şiddeti davet etmek zorunda kaldılar. Türkiye gördü şunu. Bunlar şiddetin gölgesinden kurtulamıyor. Kimse onu Türkiye partisi yapmaz, devir o devir değil. Siyasetle şiddeti bir araya getirenler asla Türkiye partisi olamazlar ve güç de kazanamazlar. Biz bunların hepsini çok dikkatli analiz ediyoruz ve adımlarımızı, planlarımızı ona göre atıyoruz, ona göre yapıyoruz. Hedefimiz emin adımlarla ülkemizde daha fazla demokrasi, daha fazla insan odaklı olma, daha fazla özgürlükler."

ÇÖZÜM SÜRECİ

Atalay, çözüm sürecinin vatandaşların sorunlarını çözme projelerinden biri olduğunu söyledi.

"Her kesimde olan sorunları devlet çözsün, kronik sorunlar çözülsün ve Türkiye huzur içerisinde tüm vatandaşları ile bu güzel ülkede yaşasın" ifadelerini kullanan Atalay, şöyle konuştu:

"77 milyon bir arada hepimiz omuz omuza yaşayalım. Hangi kesimin sorunu var ise onu çözelim istiyoruz. Ama bu büyük bir samimiyet, dürüstlük, kararlılık ister. Bunların içinde kolay çözülenler var, zor çözülenler var. Biz AK Parti hükümetleri olarak ülkemizde hepimizin bildiği bu sorunu çözmek için elimizden geleni yaptık, yapacağız. Burada yalnız herkesi daha dikkatli olmaya, özellikle de dürüst ve samimi olmaya çağırıyorum. Özellikle de 'biz aracı olalım bu konuda' diyenlerin o konumlarda kalmaları çok önemli. 'Aracı olacağım' diyenler taraf olmaya kalkar, siyasette tekrar şiddet çağırırsa zorluklar oluyor gördüğünüz gibi. O zaman insanların Türkiye'nin, milletimizin o konuda tereddütleri oluyor, güven sarsılıyor. Onun için herkese çok dikkat düşüyor. 6-7 Ekim Kobani bahanesiyle geliştirilen o şiddet çağrıları ve sonuçları ülkemizin her kesimini etkilemiştir. Biz Türkiye partisiyiz. Ülkemizin her köşesinde vatandaş duyarlığını ve vatandaşımızın düşüncelerin önemsemek durumundayız. Bu konularda hemen öyle kesintiler beklememek lazım. Bizim o konuda kararlılığımız tamdır ama bu çalışmalar tabi ki bütün bu güven azaltıcı unsurları tekrar gözden geçirerek inşallah yoluna devam eder. Hepsi sınavdır, herkes testten geçiyor bu süreçlerde. O sınavları kaybedenler oluyor bazen o manada tekrar yeniden bakış bu konuda normal ve gereklidir."

Kongreye, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Necati Çetinkaya, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu ile bazı belediye başkanlarının yanı sıra, MHP'li Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da katıldı.