BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Seçimde aynı sonuç çıkarsa ne olacak Bakan açıkladı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Yıldız, yapılacak erken seçimde aynı sonucun çıkması halinde AK Parti'nin ne yapacağını açıkladı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Kasım'da yapılacak seçim ve AK Parti'de 3 dönem kuralı hakkında açıklamalarda bulundu.

NTV'de konuşan Bakan Yıldız, "Hedefimiz 1 Kasım’da tek başına iktidar olmak. Sonuç aynı çıkarsa CHP ve MHP ile olan konuşmalar dikkate alınacaktır. Eğer milli irade bize o görevi verecekse biz vatandaşımıızn verdiği hedefi doğru anlar ve yerine getiririz" dedi.

seçimde-ayni-sonuç-çikarsa-ne-olacak-bakan-açikladi.jpg

"EĞER İHSANOĞLU SEÇİLMİŞ OLSAYDI..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin kurucu genel başkanı olduğunu hatırlatan Taner Yıldız, Erdoğan'ın bütün fikirlerini askıya alamayacağını söyledi. Bu durumun tarafsızlık ilkesine halel getiren bir durum olmadığını belirten Yıldız, "İhsanoğlu seçilseydi objektif kimliği yanında bir parti zihniyeti ile gelmiş olmayacak mıydı? Koalisyonun kurulması sürecinde AK Parti mış gibi davranmadı" dedi.

"AK PARTİ SEÇİM SONUCUNA SAYGI GÖSTERDİ"

7 Haziran'daki öncelikli hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu belirten Yıldız, AK Parti'nin seçim sonuçlarına saygı gösterdiğini belirtti. Taner Yıldız açıklamasının devamında "Koalisyonlar ideallerin konuşulduğu bir ortam değildir. Hiçbir partinin idealleri koalisyon hükümetlerinde yansıtılamaz. Bir eğitim gibi, dış politikalar gibi konularda biz şu anda aynı şeyleri söyleyemiyoruz denildiğinde ortak uzlaşı noktası bulunamadı. Samimi şekilde AK Parti gayretlerini ortaya koymuştur. AK Parti’nin bu sınavı doğru ve dürüst verdiğini söyleyebilirim" dedi.

3 DÖNEM KURALI

AK Parti'deki 3 dönem kuralı hakkında da açıklama yapan Bakan Yıldız, "3 dönemi bitirdik. Ama bundan sonra biz işlerimiz hakkında ülke hakkında prensipli planlıyız. Şahıslarla alakalı konuda bunları pek konuşmuyoruz. Gelişmelere bakarız. Herhangi bir talebimiz olmaz. İhtiyaç hissedilmesi halinde nerede ihtiyaç hissediliyorsa orada hazır olacağımızı söylemem lazım" dedi.