BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Seçimde AK Parti baraj altında kalır!'

MHP Milletvekili Celal Adan, erken seçim tartışmalarını değerlendirdi, hükümetin kurulamaması halinde suçlunun AK Parti olacağını iddia etti.

Abone ol

MHP Milletvekili Celal Adan, AK Parti'nin erken seçime cesaret edemeyeceğini, böyle bir adım atması halinde baraj altında kalacağını iddia etti. Türkiye'de büyük yolsuzlukların olduğunu ve bunlarla yüzleşilmesi gerektiğini söyleyen Adan, MHP'nin kırmızı çizgilerinin kabul edilmemesi halinde binlerce kez seçime gidebileceklerini kaydetti.

Celal Adan, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. MHP lideri Bahçeli'nin seçim gecesi yaptığı açıklamaların iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Adan, konuşmanın ilk bölümünde Cumhurbaşkanı'na anayasadaki sınırlarının hatırlatıldığını, ardından da koalisyon senaryolarına değerlendirildiğini kaydetti. İşte Adan'ın o sözleri;

"Sayın Genel Başkan, koalisyon senaryolarından bahsetti ve buna bağlı olarak bir analiz yaptı. Uzun süredir, çözüm süreci diye bir süreç yürütüldü ve bunun mimarlarının koalisyon kurması gerektiğini söyledi. Eğer bu olmassa, ileri demokrasi açısından, iktidar partisi ile görüşleri arasında büyük bir benzerlik olan CHP ile kurulması gerektiğini anlattı. Böylelikle güçlü bir koalisyonun çıkabileceğini söyledi. Eğer bunlar olmassa MHP seçeneğinin bulunduğunu bunun için de bazı koşulların olduğunu, bu da olmassa seçimin gündeme gelebileceğini belirtti.



"AKİL İNSANLAR HEYETİ NEREDE?"


Geriye dönüp baktığınız zaman, bize göre bölücülerin siyasi uzantısı olan parti ile iktidar partisinin ortak oluşturduğu Akil İnsanlar Heyeti vardı. Bunlar Türkiye'yi gezdiler, çözüm sürecini anlattılar. Nerede bunlar şimdi? Bu akiller şimdi ortaya çıksın ve bu iki partinin koalisyon kurmasına aracılık etsin. Hatta bir zamanlar Abant toplantılarıları yapılıyordu. Onlar da çözüm sürecine destek çıkmıştı. Onlar nerede? Bunları sorgulamadan hiçbir şey olmamış gibi davranırsanız sorunu çözemessiniz.

"YOLSUZLUKLARIN KONUŞULMASI GEREKİYOR"

Generaller yakalanmış, müebbet almışlar ve bir süre sonra da çıkmışlar. 17- 25 Aralık'ta suç üstü yakalanınca, bunlar bize olduğu gibi size de kumpas kurmuşlar diyeceksiniz? Bunların konuşulması gerekiyor.

Şu anda hükümet kurulamamasının tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Eğer kurulamassa bunun tek sorumlusu da dediğim gibi iktidardır.

"İKTİDARI İNDİREN MHP'DİR"

MHP bu iktidarı al aşağı etti, rakamlar ortada. Adalet ve Kalkınma Partisi'ni, bölücülerin siyasi uzantısı değil, Milliyetçi Hareket Partisi iktidardan etmiştir. Bunu kamuoyunun iyi bilmesi gerekiyor.

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ HDP

Milliyetçi Hareket Partisi, HDP ile asla bir arada olmaz. Bunların ne yapmak istediğini bilen, belki de tek siyasi partiyiz. Kobani'ye Türkiye sınırından peşmergeleri gönderirken yalan söylediler. Oraya gidenler PKK'lılardır. Bu iktidar "PKK ile MHP aynı yerdedir" diyerek çok acımasız bir seçim kampanyası yürütmüşlerdir.

"HAVUZ MEDYASINDAN HESAP SORULMALIDIR"

MHP'nin öncüleği Türkiye'dir. Ben buradan sesleniyorum: Türkiye'de ilk olarak adalet gereklidir. Rüşvet veren de korkutulan şirketler de konuşmalıdır. Bir yayın grubu kurulurken toplanan paraları biliyoruz. Bunlara paranın nereden geldiğini bilmiyorum ve bu paraları verirken milletin anasına küfrettiler.

"AK PARTİLİLER BİZİMLE HAREKET ETTİ"

MHP, 46 yıllık siyasi partidir, Türkiye'nin çimentosudur, bakanlıklar felan bunlar ucuz şeylerdir. Yolsuzluklarla ilgili iktidar partisinin bize güçlü bir analizle gelmesi gerekmektedir. 17-25 Aralık konusunda, Yüce Divan konusunda Meclis'teki oylamada 58 milletvekili bizimle hareket etmişlerdir. 17-25 Aralık'tan, havuzdan hesap sormalıdır. 

"SEÇİME GİDERLERSE BARAJ ALTINDA KALIRLAR"

Erken seçime giderlerse bu parti baraj altında kalır. Böyle bir şeye cesaret edemezler. Cumhurbaşkanı örtülü ödenek kullandı. Dünyada çok korkunç şeyler yaptılar. Çanakkale partileleştirilir mi? Ayıp değil mi? İstanbul'un fethi... Bütün okullara, İstanbul Valisi öğrencileri meydanlara getirdiler. Böyle bir şey olabilir mi?"