BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

Seçim Sonuçlarını hangi anket şirketi bildi? Adil Gür ve Hakan Bayrakçı...

24 Haziran 2018 seçim sonuçlarını ve cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananını hangi anket şirketi bildi? Hakan Bayrakçı ve Adil Gür'ün tahminleri nasıldı? İşte SONAR, KONDA, ORC, Metropoll anket sonuçları;

Abone ol

24 Haziran 2018 seçiminin kazananı A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi ünlü anketçi Adil Gür oldu. 1 Kasım seçimleri de tam isabetle bilen Adil Gür, 2018 seçimine ilişkin ilk ve tek anketini internethaber.com sitesi üzerinden duyurmuştu. Sandıkların kapanmasına bir saat kala saat 16.00'da açıkladığı anket ortalığı sallamıştı.

Sosyal medyada bir çok kişi Adil Gür'ün anket sonuçlarını inandırıcı bulmamış ve manipülasyon yapıyor iddiasında bulunmuştu. Açıklanan seçim sonuçları ise Adil Gür'ü haklı çıkarttı.

1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi Adil Gür, bu seçimde de en yakın sonucu bilen isim oldu. İşte Adil Gür'ün anket sonucu:

İTTİFAK OY ORANLARI :  Yüzde 1.6 artı ve eksi hata payı ile açıklanan Adil Gür'ün anket sonuçlarına göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 54.2 olurken, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 34.4 çıktı.

DİĞER ANKET ŞİRKETLERİNİN TAHMİNLERİ : Adil Gür dışında ORC, Konda, Optimar ve MAK seçimlerin birinci turda biteceğini bilen anket şirketleri oldu. İşte tüm anket şirketlerinni 24 Haziran için yaptıkları tahminler: