BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  SEÇİM

Seçim sonuçlarını bilemeyen Faruk Acar'ın izahı

1 Kasım seçim anketlerindeki verileri, seçim sonuçlarına yaklaşamayan araştırma şirketlerinden Andy-Ar’ın sahibi Faruk Acar, “AK Parti’nin HDP’den de oy alması sosyolojik olarak açıklanamaz. Türkiye sosyolojisi yeniden yazılmalı” dedi.

Abone ol

1 Kasım seçim sonuçlarını tahmin etmek üzere yapılan kamuoyu araştırmalarının pek çoğu, gerçek seçim sonuçlarına yaklaşamadı. Anketlerinde seçim sonuçlarına yaklaşamayan araştırma şirketlerinden Andy-Ar’ın sahibi Faruk Acar, anketlere katılan seçmenlerin yanlış cevaplarla araştırmaları yanlış yönlendirdiğini ifade ederek, “AK Parti’nin HDP’den de oy alması sosyolojik olarak açıklanamaz. Türkiye sosyolojisi yeniden yazılmalı” dedi.

7 Haziran Genel Seçimlerinden 1 Kasım erken seçimlerine kadar araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerde, sonuçlara Adil Gür Araştırma Şirketi'nin (A&G) dışındaki şirketler yaklaşamadı.

"ARAŞTIRMALARI YÖNLENDİREN BİR SEÇMEN OLABİLİR"

1 Kasım gecesi sonuçların açıklanmasının ardından anket tahminleri için özür dileyen Acar, daha sonra yaptığı açıklamada; “Türkiye sosyolojisinin tekrar yazılması gerektiği kanaatindeyim. Söylemini milliyetçilik üzerine oturtan “AK Parti’nin HDP’den de oy alması sosyolojik olarak açıklanamaz. Bağımsızlar, paralelciler diye tanımlanan AK Parti karşıtlarının da buraya oy kullandığını görüyoruz. Oyunu paylaşmakta korkan, ürken ve yanlış cevaplarla araştırmaları yönlendiren bir seçmen olabilir” diye konuştu.