BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  SEÇİM

Seçim sonuçları için AK Partili Şahin'den flaş yorum

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "İçimde bir his var çok farklı bir sonuç da çıkabilir demiştim" diye konuştu.

Abone ol

AK Partili Mehmet Ali Şahin, TRT haber'de yaptığı 1 Kasım seçim sonuçları değerlendirmesinde, 'İçimde bir his var çok farklı bir sonuç da çıkabilir demiştim' dedi.

Şahin, seçimin ardından merak edilen ve parti kulislerinde konuşulmaya başlanan 'Meclis Başkanı kim olacağı' konusuna ilişkin ise "Sayın Başbakanımız yeni anayasaya özellikle vurgu yaptı, demek ki yeni anayasayı gündemde tutacağız.
Meclis başkanı kim olacak bilmiyoruz." diye konuştu.

İşte seçim sonuçlarını değerlendiren Mehmet Ali Şahin'in konuşmasından satırbaşları:

"ANKETLER YÜZDE 45 FALAN GÖSTERİYOR AMA..."

"Tek formül tek parti iktidarıydı. Seçim kampanyası döneminde halka inerim, sorarız, dinleriz.  Vatandaş artış seçim değil, geçim istemeye başladı. Arkadaşlarıma dedim ki; Anketler yüzde 45 falan gösteriyor ama içimde bir his var çok farklı bir sonuç da çıkabilir demiştim.

"ANKET ŞİRKETLERİ ACİZ KALDI"

Demek oluyor ki herkesin şaşırdığı anket şirketlerinin bile aciz kaldığı bir tablo ortada çıktı.

Sayın Kılıçdaroğlu, çok sakin bir şekilde bir açıklama yaptı. 'Başarılı görmüyoruz' dedi, dinledim.  Partisi sonuçları değerlendirecektir.

HDP açıklama yaptı. Teröre atıfta bulundular ve her zamanki talihsiz açıklamalarını yaptılar. Size yüzde 13 veren de bu halktı sizi indiren de bu halk.
Bu seçimlerde o bölgeye güvenlik güçlerinin güvenlik açısından olumlu iyileştirmeler yapması başarılar elde etmesi vatandaşlarda güvene neden oldu.
Ağrı’da vekil çıkardık az çıkardık, çok başarılı bulduğumu ifade edemem."

"BÜTÜN PARTİLERİN İTTİFAKI ARANMAMALI"

"Sayın Başbakanımız yeni anayasaya özellikle vurgu yaptı, demek ki yeni anayasayı gündemde tutacağız.

Meclis başkanı kim olacak bilmiyoruz.

İktidar olarak bu süreci başlatacaksak önce siyasi partilerle görüşmeli.
Bütün partilerin ittifakı aranmamalı.
Herkes mutlaka uzlaşacak diye beklersek korkarım yeni anayasayı yapamayız diye endişe ediyorum.
Bu yaşadıklarımızı gözden geçirerek yeniden bir komisyon kurulabilir.
Herkesin dilinde “Değiştirelim değiştirelim” diyorlar ama sonuç yok.

"ANAYASA'NIN İKİNCİ MADDESİ DEĞİŞSE İYİ OLUR"

CHP ve MHP’ye şöyle bir çağrım var; Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurmayız dediler. Kimsenin itirazı yok, problemi yok. Bayrağımızla, başkentimizle kimsenin problemi yok. Ama 2. Maddede öyle cümleler var ki değişse iyi olur. “Saygılı” kelimesi yerine “Dayalı” diyelim dedik kabul ettiremedik. ( Anayasa'nın 2. maddesi: Cumhuriyetin Nitelikleri
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan,demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.)

"İÇİNE DE ALALIM DİYORUZ YOK DİYORLAR"

Darbeyi yapanlara destek oluyorsunuz kardeşim. 3. maddede resmi dil başlığı vardır ama içinde resmi yoktur. İçine de alalım diyoruz yok diyorlar. Yine böyle basit şeylere yine karşı çıkacaklarsa işimiz zor.

"BİZ ZATEN BARAJIN YÜZDE 7'YE DÜŞÜRÜLMESİNİ ÖNGÖRÜYORDUK"

Eğer böylesine bir takım gerçekten değişiklik gerekir.Bakın terörle mücadelede bile çok katkı sağlayacak yeni anayasa. Baraj için anayasa değişikliğine gerek yok, biz zaten yüzde 7’ye düşürülmesini öngörüyorduk."