BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  SEÇİM

Seçim sonuçları AA ve Cihan ajansı kapışması

Yerel seçim sonuçlarında kapışan Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarında da yarışacak, sonuçlar internethaber.com sitesinde olacak.

Abone ol

Yerel seçim sonuçlarında Cihan Haber Ajans ile büyük bir kapışma yaşayan Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını da son dakika olarak sandık başından aktaracak. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları AA verileriyle yasağın kalkmasının ardından internethaber.com sitesinde haritalı olarak yer alacak.

Mahalli İdareler Seçimi sonucunu kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı (AA), cumhurbaşkanı seçiminde de sonuçları kamuoyuna duyuracak.

AA, seçim özel yayınıyla, 81 il ve 923 ilçedeki seçim sonuçları ile yurt dışı seçim sonuçlarını, Türkiye'ye ve dünyaya 7 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Boşnakça-Sırpça-Hırvatça, Fransızca, ve Kürtçe) eş zamanlı duyuracak. Cumhurbaşkanlığı seçim yarışına ait son dakika bilgileri flaş haber olarak geçilecek.

SEÇİM SONUÇLARI GRAFİKLERİ

Vatandaşlar, cumhurbaşkanı seçimi için hazırlanan aasecim.com internet sitesinden, özel grafikler ve haritalar eşliğinde, Türkiye ve yurt dışı seçim sonuçlarını takip edebilecek.

Türkçe'nin yanı sıra İngilizce de hazırlanan seçim sonuçları internet sitesini, yurt içinde ya da yurt dışında yayın yapan internet siteleri, AA tarafından verilecek ''iframe'' koduyla kendi sitelerine ücretsiz entegre edebilecek.

SEÇİM SONUÇLARI SMS İLE CEPTE

Vatandaşlar cep telefonlarından SMS atarak da seçim sonuçlarına ilişkin bilgileri öğrenebilecek. 3 büyük GSM şirketi, yapılan protokol ile AA'nın sandık başından aktardığı seçim sonuçlarını, isteyen abonelerine anında SMS olarak iletecek. Avea ve Turkcell kullanıcılarının seçim sonuçlarını öğrenmek istedikleri ilin plaka kodunu 1523'e, Vodafone kullanıcıları ise SECIM boşluk AA boşluk il plaka kodunu 7070'e kısa mesaj göndermeleri yeterli olacak.

İl plaka kodu kısa mesajla gönderilen ilin seçim sonuçları, anında abonenin telefonuna gönderilecek.

Anadolu Ajansı 30 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler ve 1 Haziran'da yenilenen seçim sonuçlarını sandık başından kamuoyuna aktararak, medyanın ana içerik sağlayıcısı olmayı başarmıştı. AA, Türkiye'nin ilk kez halk oyuyla belirlenecek 12. Cumhurbaşkanı'nın seçimini de aynı hız ve tarafsız yayıncılıkla abonelerine aktaracak.